Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Fertődön forgatták a versailles-i képeket

Fertődön befejeződött a John Adamsről, az Egyesült Államok első alelnökéről és második elnökéről készülő HBO-produkció forgatása. Az Esterházy-kastélyban a versailles-i jeleneteket vették fel. A stáb Keszthelyre utazott.
Csütörtökön befejeződött az HBO gyártásában készülő, John Adams amerikai elnök életét bemutató film fertődi forgatása. A stáb Keszthelyre utazott, hogy a további jeleneteket az ottani helyszíneken rögzítsék. A filmet Tom Hanks is szívügyének tekinti, mivel eredetileg ő kapta volna a címszerepet. Mint társproducer közreműködik a film készítésénél, de a fertődi forgatáson nem jelent meg. John Adamset Paul Giamatti alakítja.

– Minden rendben zajlott, semmi kárt nem okoztak a díszletekkel, sőt, kifejezetten jókor jött a forgatás, mert a munka éppen egybeesett a tervezett nagytakarítással – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Dobó Ágota, a Műemlékek Állami Gondnoksága igazgatóhelyettese. – Főként a kertben és a díszudvarban, valamint a hercegi és hercegnői lakosztályban dolgoztak a filmesek. A versailles-i jeleneteket rögzítették nálunk.
Dobó Ágota hozzátette, a forgatásból származó bérleti díj is jól jön a kastélynak, hiszen a működést saját bevételeikből kell finanszírozniuk.

– Reggel hatkor szállítottak bennünket Fertődre, héttől öltöztünk, tízkor pedig már korhű jelmezben, parókában, kisminkelve készen álltunk – mondta el érdeklődésünkre Németh Emőke, aki statisztaszerepet vállalt a produkcióban. – Aznap körülbelül harmincan lehettünk, de úgy tudom, volt, hogy több száz statiszta dolgozott, ugyanis a jelenetek különböző nagyságú tömegeket igényeltek. Én egy kisebb csoporttal „dolgoztam", társalognunk kellett és meghajolnunk, amikor a főszereplőt megláttuk. Szigorú titoktartás övezte a forgatást, fotót nem készíthettünk. Aki megpróbálta, annak azonnal törölték a memóriakártyájáról a felvételeket.
A David McCullough nagy sikerű könyve alapján készülő hétórás minisorozatot az HBO már tavasz óta forgatja Amerikában, július 25-ig pedig magyarországi helyszíneken dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazánkban hiányzik a víziközmű-törvény

A vízi közművek privatizációja előtt törvényt kellene alkotni a tulajdonlásról, üzemeltetési… Tovább olvasom