Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Fertődi nagymama utazhat a Bahamákra

A Fertődön élő Zalavári Katalint fia nevezte be az egyik kereskedelmi rádióadó játékára, amelynek végén az asszonynak kedvezett a szerencse: ő lett a Bahama-mama, az egyhetes bahamai luxusút nyertese.
Zalavári Katalin Fotó: Bárány Zoltán Zalavári Katalin: Régi családi történettel nyerte az egyhetes bahamai luxusutat.
Csinos, mosolygós asszony Zalavári Katalin, akiről nehéz elhinni, hogy már nagymama. Temperamentumosan, percek alatt elmeséli nagy szerencséjét, ami miatt nemcsak ő és családja él napok óta lázban, de tágabb környezete is.
– Rendszeresen hallgatom a rádiót, figyeltem a játékot is, jókat derültem rajta – tér rögtön a tárgyra Zalavári Katalin, elmagyarázva, hogy a jelentkezők egy-egy vidám, jópofa történettel kerülhettek adásba.

– A háromhetes játék végén kisorsoltak egyetlen szerencsést, aki elutazhat a Bahamákra – meséli Zalavári Katalin. – Egy vasárnapi ebéd után fél füllel hallgattuk a rádiót, s a harmincéves fiam felnevetett: „Benevezlek, mama, ilyen sztorink nekünk is van, nem is egy" – meséli az asszony.
„ Megírtuk a levelet, igaz, vagy egy hétig csak cipeltem magammal, mire végül mégis postára adtam."

Szerencsehozó némakacsa

Katalin egy régi családi történettel nevezett be az ország Bahama-mamáját kereső játékra. Vagy tizenöt éve történt, hogy fia, elindulva otthonról, a házuk előtt egy kacsával találkozott. Visszaszaladt édesanyjához, hogy értesítse a szokatlan jövevényről. Anya és fia aztán együtt próbálták bekeríteni az elcsatangolt jószágot, ám arról kiderült, hogy repülni jól tudó némakacsa, s amikor meglátta a kitárt karokkal közeledő asszonyt, úgy gondolhatta, jobb, ha gyorsan odébbáll. Katalin azonban nem mondott le ilyen könnyen közelebbi megismerkedésükről: gyorsan Trabantjukba ült és a kacsa után eredt...
A végén persze vasárnapi ebéd lett a házi madárból, most pedig egy bahamai luxusút, hiszen a történettel Zalavári Katalin bekerült az adásba, a játék végén pedig több mint ezer esélyes közül ő lett a szerencsés: szeptember végén, amikor itthon véget ér a nyár, elrepül az egzotikus országba, s egy hetet tölthet ott egy luxusszállodában. (A kacsáról egyébként azóta sem derült ki, honnan került Zalaváriék portájára.)

Az esélytelenek

teljes nyugalmával


– A munkahelyemen hallgattam a sorsolást az esélytelenek teljes nyugalmával – eleveníti fel a nagy napot Katalin.

– A Boros–Bochkor páros húzta a hallgatók idegeit, az enyémet viszont eleinte nem. Még akkor sem, amikor bejelentették, a Bahama-mama Katalin. Amikor hozzátették, hogy szép, dallamos a vezetékneve, már megemelkedett a gyomrom, aztán, ahogy elhangzott Fertőd neve, azt hittem, elájulok. Fogtam a mobilomat, és kirohantam az üzletből. Másodpercek múlva már hívtak is, és bejelentették: én vagyok a Bahama-mama!

Fertőd híressé vált asszonya egyelőre nem döntötte el, ki lesz az útitársa a Bahamákra, ahová kétszemélyes utat nyert. Egyelőre örül a szerencséjének, a fertődiek és távolabbi ismerősök gratulációinak. Szerencsére nem az a típus, akit zavar, hogy az utcán rámutatnak: ott megy a Bahama-mama!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonak András: Muszáj, hogy szeressenek !

Közel három évi hallgatás után megjelent Csonka András legújabb, a sorban negyedik nagylemeze, a… Tovább olvasom