Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fertődi jegyzőkönyv - A jegyző nem volt jelen az ülésen

Dr. Csoma Sándor, Fertőd jegyzője közölte: nem követhetett el jogszabálysértést, a képviselőtestületi-ülés napján szabadságon volt.
  
Mint portálunkon megírtuk, a megyei kormányhivatal vizsgálatot folytatott le Fertődön. Ennek hatására bűncselekmény alapos gyanúja miatt tettek feljelentést.

Akkor beszámoltunk arról, hogy felmerült a polgármester és a jegyző felelőssége is. A szerkesztőségünk birtokában lévő a vizsgálati tájékoztatóban szó szerint szerepel, hogy jogszabálysértést követtek el.

A cikk írásakor elértük Kocsis Ferenc polgármestert, aki akkor nem kívánt nyilatkozni. A jegyzőt, bár kerestük telefonon, nem értük el.

Dr. Csoma Sándor, szerkesztőségünknek küldött levelében kifejti, álláspontja szerint a vizsgálat megállapításaira hivatkozó írásban a jegyzői tevékenységére vonatkozó állítások alapvetően hamisak, azok jellemzően valótlan adatokra épülnek.

"A szóban forgó esettel kapcsolatban a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja törvényességi felhívással élt személyem, mint jegyző felé. A vonatkozó törvényi rendelkezés alapján a felhívásban foglaltakat a jegyző 30 napon belül köteles kivizsgálni, melynek eleget is teszünk. Azonban a vizsgálat lezárását megelőzően nem jogszerű, de nem is tisztességes bárkinek a felelősségére következtetni, esetleg önjelölt bíróként már az ítéletet is meghozni.

Külön sajnálatos, hogy a megjelent híranyagban személyem felelőssége - mások mellett - már tényként került megállapításra, anélkül, hogy az esettel kapcsolatosan bármiféle vizsgálat történt volna. Ezen híreszteléseknek alapjául az szolgálhatott, hogy különféle csatornákon már a megyei kormányhivatal részéről olyan tartalmú "tájékoztatások", illetve más dokumentumok kerültek napvilágra, amelyekben a jegyző felelősségét az említett testületi jegyzőkönyv jogsértő elkészítésében kész tényként közölték.

A valóság ezzel szemben az, hogy az említett 2014. július 16. napján megtartott testületi ülésen - szabadságom miatt - nem is voltam jelen, a jegyzőkönyv hitelesítésénél nem működtem közre, azon az aláírásom nem szerepelhet. Anélkül, hogy az elrendelt vizsgálat megállapításait megelőlegezném, az eddig feltárt adatok alapján már maga az ominózus jegyzőkönyvvel összefüggő jogsértés ténye is erősen megkérdőjelezhető.

Felmerülhet a kérdés, hogy fordulhatott elő, hogy a jegyző személye összefüggésbe került olyan jogsértéssel, ne adj’ Isten bűncselekménnyel, amelyet nem is követhettem el. Hogy ez a felügyeletet gyakorló szerv hanyagsága vagy esetleg más szándékos cselekmény miatt történhetett, nem az én feladatom kideríteni.

A körülmények ismeretében nem tartom kizártnak, hogy Fertőd Város politikai alvilága igyekszik megnyilvánulásainak ilyen módon minél nagyobb teret foglalni és ennek érdekében hivatalos szervek felé is kapcsolatokat keresni, bizonyítva, hogy bármely szint alá képesek lesüllyedni" - olvasható a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalai László: jogunk van tudni, miként élnek vissza a keresztény értékekkel Sopronban

A Fidesz megtalálta a megoldást arra, hogy a KDNP nevét és logóját miként használhatja az… Tovább olvasom