Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fertőd újra fizet világörökségi tagdíjat

Fertőszéplak nem fizeti tovább a településen működő Fertő-táj Világörökség Magyar Tanács Egyesület irodájának rezsijét.
Fertőszéplak nem fizeti tovább a településen működő Fertő-táj Világörökség Magyar Tanács Egyesület irodájának rezsijét. Fertőd viszont visszamenőleg rendezi tagdíja elmaradását, emellett új tag felvételéről is döntöttek tegnap a tanács ülésén.

Úgy tűnik, rendeződik a helyzet a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesületben. A tíz tagtelepülés polgármesterei a lényegi kérdésekben egyetértettek, ám jelentős mértékű állami támogatásban továbbra sem bízhatnak. Az egyesület tegnap megtartott ülésén elfogadták az ez évi költségvetést. Kiderült, 2006-ban mintegy 7,5 millió forintból gazdálkodhatnak. Az összeg azonban szinte csak az adminisztrációs kiadásokat fedezi, lényeges fejlesztés tehát idén sem várható.
A tanácskozáson Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere elmondta, tavaly átmenetileg lemondtak a szavazati jogukról, ám ezzel a lehetőséggel mostantól újra élni kívánnak.

A Fertőszéplakon működő egyesületi iroda rezsiköltségeit nem fizeti tovább a község. A polgármester arra kérte a megjelenteket, hogy a közel félmillió forintos pluszkiadást tervezzék be az idei költségvetésbe. A tanácskozáson mindezek ismeretében elhangzott: az egyesület megkezdi egy új, olcsóbb iroda keresését.

Mint arról lapunkban már beszámoltunk (Kisalföld 2006. február 1., Fertőd is elégedetlen), Fertőd felfüggesztette a tagsági díj befizetését. Fülöp Géza ígéretet tett arra, hogy visszamenőleg rendezik a „tartozást". – Egyetértettünk, a kezelési tervet az itt élők igényei szerint kell módosítani. A mostani állapot szerint erre a közeljövőben már sor is kerülhet – említette a polgármester.

Mint azt Ivanics Ferenc elnök kiemelte, megkezdődhet a Világörökségi Tervtanács létrehozása. Ez azért is előnyös, mert például az építéssel kapcsolatos dokumentációkat helyben lehet véleményeztetni. Az a cél, hogy a helyi tervtanács minél több, az itt élőket érintő ügyben dönthessen.

Végezetül új tag felvételéről is határozat született: a fertődi Porpáczy Aladár Szakközépiskola csatlakozik az egyesülethez. Az intézmény vállalta, tanulóik, valamint a dolgozóik után megfizetik a személyenkénti kétszáznyolcvan forintos éves tagdíjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tart a felszámolás

A felszámolás alatt lévő Sofa Rt. volt munkatársai megkapták elmaradt munkabérüket – tudtuk meg Ecsédi András felszámolóbiztostól. A gyár ingatlanjaira kiírt második pályázat részben eredményes volt, 1,4 hektárt ugyanis eladtak. Mint megtudtuk, márciusban újabb pályázat jelenik meg a még meglévő ingatlan, az épületek és gépek értékesítésére. Tovább olvasom