Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Fertőd: távollétében váltották le az alpolgármestert

Fertődön, nyílt ülésen jelenlévő öt képviselő visszahívta Irinkov D. Mihály alpolgármestert a posztjáról.

- Váratlanul ért a döntés - nyilatkozta portálunk megkeresésére Irinkov D. Mihály. - Szerdán napközben többször beszéltem személyesen a polgármesterrel, akkor egy szóval sem említette, hogy készül egy ilyen, előre megtervezett összehangolt, és ha lehet mondani sunyi támadás ellenem.

Az alpolgármester úgy véli, nem követett el olyan hibát, ami indokolná a visszahívását. Korábban többször részt vettem, a városnak hitelt adó bankkal a kölcsön átütemezési tárgyalásokban. Elértük, hogy péládul a tavaly szeptemberi részleteket később teljesítjük. Igaz, ezt öt képviselő nem fogadta el, és városunk harmincmillió forintot fizetett ki a banknak. Meglátásom szerint feleslegesen.

- A véleményem az, hogy a visszahívásommal a külsős alpolgármesteri poszt létrehozását készítik elő - folytatta. - Ugyenezen az ülésen egy korábbi napirendi pontban a költségvetést még két alpolgármesteri díjjal számolva szavazták meg a képviselők. A félelmem az, hogy a városunk egy legitimitással nem rendelkező, külsős ember irányítása alá kerülhet.

Irinkov D. Mihály kijelentette: a képviselőségről nem mond le.

- A rám szavazó fertődieket nem hagyhatom cserben. Továbbá, most nagyon is kell a városvezetéssel szembeni kontroll - zárta az exalpolgármester.

Az ügyben megkerestük Fertőd polgármesterét, Kocsis Ferencet is.

- Képviselői indítványra tűztem napirendre a visszahívás ügyét. Szerdán este a képviselő-testület nyílt ülésen hozta meg a visszahívásra vonatkozó döntését - nyilatkozta a polgármester. - Munkájával kapcsolatban probléma nem merült fel. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a jövőben Fertődnek ne kettő, hanem egy alpolgármestere legyen. Jelenleg nem tervezzük a második alpolgármesteri poszt betöltését.

- Továbbra is számítunk Irinkov D. Mihály aktív munkájára a testületben - tette hozzá Kocsis Ferenc.

Korábban:

A fertődi képviselő-testület, a hivatalosan közzétett napi renden nem szereplő pontban visszahívta Dr. Irinkov D. Mihály alpolgármestert mandátumából. Az ülésen öt képviselő volt jelen, Horváth Tibor és dr. Irinkov D. Mihály nem - írja a fertopart.hu.

A portálnak Irinkov D. Mihály elmondta, a testület kihasználta a távollétemet, gyáván viselkedtek, nem vállalták fel szemembe döntésüket, sőt titkolták e szándékukat és ennek köszönhető a döntés.

A teljes írás itt érhető el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetközeli erdőgazdálkodás Sopronban

A program célja a folyamatos erdőborítás témakörét vizsgáló kutatóműhely létrehozása. Tovább olvasom