Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Fertőd: játszótér lesz a cirkusz helyén

Sikerült megfelelő funkciót találni a város közepén lévő Tócsa-dűlőnek.

Az évtizedek óta kihasználatlan, 1,3 hektáros ingatlant az utóbbi években legfeljebb a vándorcirkuszosok vették alkalmanként bérbe.

– A vizes, enyhén zsombékos, villanyvezetékekkel szabdalt terület beépítésre alkalmatlan. Húsz évvel ezelőtt az önkormányzat értékesítette azzal a céllal, hogy ott üzletház épüljön. A nagyon magas járulékos költségek miatt a beruházó elállt tervétől, így a terület újra az önkormányzat tulajdonába került. Azóta a városnak csak gond az ingatlan karbantartása, a fű nyírása, parlagfű-mentesítése – fogalmazott Kocsis Ferencpolgármester.

A pihenőpark első üteme mintegy húszmillió forintba kerül és nyárig megvalósul. Az önkormányzat tavat is létesít a területen.

– A helyzet rendezése érdekében LEADER-forrásra pályáztunk. Ennek sikere révén pihenőparkot építhetünk – kerékpáros-pihenővel, pavilonnal, ivókúttal, padokkal, asztalokkal, valamint játszótérrel –, méltó környezetet biztosítva az ott elhaladó kerékpáros turistáknak, valamint mindkét településrész lakóinak. Fákat ültetünk, kiépítjük a közvilágítást, az ott lévő áruház kínálatát pedig jól kiegészítheti a tervezett helyi termelői piac.

A pihenőpark első üteme mintegy húszmillió forintba kerül és nyárig megvalósul. Az önkormányzat tervezi, hogy a későbbiekben tavat létesít a területen, folytatja a parkosítást is, további pályázati források igénybevételével.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz koccant személyautóval Sopronban

Egy helyi járatos autóbusz, kanyarodás közben nekikoccant egy személyautónak Sopronban, hétfőn. Tovább olvasom