Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Fertőd: hatályon kívül helyezték az osztályok áthelyezését

A fertődi képviselő testület, a megyei kormányhivatal törvényességi észrevétele nyomán hatályon kívül helyezte az alsó tagozatos osztályok áthelyezéséről hozott határozatát.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, a fertődi képviselő-testület július végén olyan határozatot hozott, hogy szeptember elsejétől egy épületben vonja össze az alsó- és felső tagozatos osztályokat. A döntést akkor kisváros pénzügyi helyzetével igazolták.

Augusztus utolsó napjaiban azonban a megyei kormányhivatal eljárási hibára hivatkozva hozta meg törvényességi észrevételét. Kifogásolták, hogy az üggyel kapcsolatban július 31-ig módosítani kellett volna az iskola alapító okiratát, ez a jogi lépés viszont határidőre nem történt meg. Ebből eredően a kormányhivatal kérte az önkormányzati határozat hatályon kívül helyezését.

A fertődi képviselő-testület legutóbbi ülésén a kormányhivatal kifogásának megfelelően hatályon kívül helyezte az alsó tagozatos osztályok a felsősök épületébe történő összevonásáról szóló határozatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változás a nagycenki képviselő-testületben

Nemes Viktória lemondása után dr. Hudomelné dr. Dózsa Margit lesz az új önkormányzati képviselő… Tovább olvasom