Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Fertőd alpolgármestere: féltem az életemet - videó

Dr. Irinkov D. Mihály, Fertőd alpolgármestere videónyilatkozatot adott ki. Nyilatkozott a másik fél is.

Az iskolával kapcsolatos ügyekben videónyilatkozatot adott ki az alpolgármester, aki hivatalos személy elleni erőszak vádjával feljelentést tett Garab Gábor Károlyné, az iskola igazgatójával szemben és felhagyott az iskola átszervezési munkáival, mert félti saját és családja egészségét, életét - adta hírül a fertopart.hu.A fertődi alpolgármester kezdésként felelevenítette, hogy miért volt szükség az alsó tagozat átköltöztetése egy másik épületbe.

Elmondta továbbá, hogy nem igazak azon állítások, hogy zsúfolt tantermek várják majd a diákokat, miként osztály összevonások sem lesznek. Minden szükséges körülményt biztosítanak a nyugodt és szakszerű oktatáshoz.

 Információnk szerint az alsó tagozat átköltöztetése a felső tagozatos épületébe továbbra is folyamatban van. Ennek leállítását az önkormányzat nem tervezi.


- Amíg nem bizonyosodik be a jogszerűtlensége, addig érvényben van a képviselő-testület által meghozott határozat - folytatta az alpolgármester. - Ez mindenkire nézve kötelező és be kell tartani.

„Augusztus másodikán a felső tagozat épületében tűzoltósági bejárást tartottunk - mondja Irinkov D. Mihály. - Ezen az eseményen többen vettünk részt. A végén, a búcsúzáskor Garab Gáborné, az iskola igazgatója vállalhatatlan kijelentést tett irányomba. Azt közölte, hogy ha kell, akkor fegyverrel is megvédi az iskolát és megakadályozza, hogy a határozat végrehajtását. Emiatt féltem a családom, és úgy érzem, nem vagyok biztonságban.

Ezt a fajta cselekményt nem tudom elfogadni, miként meglátásom szerint nem egyeztethető össze a keresztény hitvalással. A kijelentés miatt a rendőrségen hivatalos személy elleni erőszak vádjával feljelentést tettem.

Irinkov D. Mihály a videónyilatkozatában azt is közölte, hogy az őt ért kijelentések miatt felhagy a megkezdett iskola átszervezési munkáival. A továbbiakban ezzel nem tud foglalkozni.

Egy csatát lehetséges, hogy elveszítettem, de a háborút még nem - zárta.

Garab Gáborné, az iskola igazgatója, az érvényben lévő önkormányzati rendelet értelmében, hivatalos minőségében továbbra sem nyilatkozhat.

- Az iskola összevonással és esetleges megszüntetéssel kapcsolatos önkormányzati döntés politikai megítélését az oktatási szakemberekre és a diákok szüleire, a döntés jogszerűségét pedig a szakhatóságokra és a kormányhivatalra bízom. Ami a hivatalos személy elleni bűncselekmény megvalósulását illeti, álláspontunk szerint ügyfelem nem követett el törvénysértést, közölte dr. Horváth Ákos megbízott ügyvéd.

"A hivatalos személy elleni erőszak" bűncselekmény fenyegetéssel való megvalósulásához az szükséges, hogy a fenyegetés alapján a hivatalos személy tudata komolyan átfogja a kilátásba helyezett súlyos hátrány reálisan várható bekövetkezésének lehetőségét és ezt az eljárásával kapcsolatban komolyan számításba is vegye.

Védencem, Garab Gáborné többször is kifejtette, hogy mint az iskola igazgatója mindent meg fog tenni, hogy az általa vezetett intézményt megvédje, azt kár ne érje.

Azon kijelentése - hogy "Amíg érvényes építési engedélyt és szakhatósági engedélyt nem mutatnak be, addig mint az iskola felelős igazgatója, ha kell uzival is megvédem az iskolát" - nem felel meg a reálisan várható bekövetkezés törvényi kritériumának, hiszen azt senki sem gondolhatja komolyan - különösen a jogvégzett alpolgármester - hogy az az élete és családja élete elleni fenyegetésnek minősül. Teljesen életszerű, hogy a felelős intézményvezető ilyen esetben akár indulatosan is nyilatkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grunge Acoustic koncert Sopronban

Helyi zenészekből alakult egy formáció, hogy a '90-es évek meghatározó, grunge stílusú zenekaraitól… Tovább olvasom