Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Fertőd: A fűtésen nem lehet spórolni!

A hétvégi farsangi bált a tornateremben 6 fokban, a hét eleji napokat az osztálytermekben 13-14 fokban töltötték a gyerekek Fertődön.

A fertopart.hu úgy tudja, hogy az iskola és a Polgármesteri Hivatal fűtését is ellátó kettő gázkazánból egyiket nem kapcsoltatta be a polgármester, takarékosságra hivatkozva. A másodikat általában akkor indítják el, ha kell. A nagy hidegre való tekintettel szükséges lett volna elindítani a második gázkazánt is az elmúlt egy hétben, azonban ehhez a polgármester utasítása kellett volna, de ez elmaradt. Mint az eset bizonyítja, nem elegendő ebben a hidegben az egy kazán, a gyermekek fáznak az iskolában.

Kocsis Ferenc polgármester nyilatkozata: 

"A Polgármesteri Hivatal és intézményei teremhőmérsékletének biztosításáért a fűtő a felelős. Az előírt hőmérséklet intervallumokat jogszabály rögzíti. Ezen hőmérsékletértékeknél alacsonyabb hőmérséklet még "spórolás" indokán sem megengedett. A második gázkazán beindítására akkor kerül sor, ha az előírt hőmérséklet nem biztosítható a termekben. Ehhez azonban nemhogy a polgármesterutasítása, de még engedélye sem szükséges. A fűtő munkájának felügyeletét a városgazdálkodási munkatárs látja el, akinek - ilyen és hasonló esetekben - elég az utólagos bejelentés." 

Így látják a szülők

Amikor polgármesterünk a szociális gyűrű kiterjesztését hirdeti, a legkisebbek fáznak, mert csak egy kazán megy "spórolás" címén. Szép gesztus egyes családok támogatása "ingyen fa" címen, de ez nem a lakosság jelentős részét, illetve a rászorulókat támogatja, hanem csak egy szűk réteget - mondta el a portálnak Városiné Tímár Tímea, a Szülői Munkaközösség elnöke.

A teljes írás itt érhető el >>

Porpáczy-iskolában is hideg volt

– A fagy beköszöntével váratlan helyzettel szembesültünk. Mivel az iskola a kastély épületében van, vastag falakat, nagy légterű helyiségeket kell felmelegítenünk. A múlt héten valamilyen technikai probléma adódott, emiatt a rendszerben mindössze negyvenfokos volt a víz, pedig legalább hatvanfokosra lett volna szükség ahhoz, hogy felforrósodjanak a fűtőtestek.

Pénteken intézkedtünk az osztályok áthelyezéséről, s igyekeztünk elhárítani a bajt. Este sem áll le a rendszer, folyamatosan fűtünk, így mostanra normalizálódott a helyzet – tudatta Wellner Andrea, az intézmény igazgatója.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. csodkozelben 2012. február 12. 16:41
  „Úgy dondolom önnek jók a meglátásai, lehetne megértőbb . Az uraknak hétfőn nyilvános testületi ülésen , sok - sok milliót kekk úgy kiemelni a "KÖZKASSZÁBÓL", hogy a tisztánlátó választóik úgy lássák, mintha betennének sok-sok milliót. Ez nem kis feladat ! Meg még bálozni is , hideg teremben (vagy meleg volt?) meg fázik egyik- másik és nem sikerül a mutatvány !? Ők ennél felelősség teljesebb köz "szereplők" . Tetszik látni a fejlődés: ua. a szinigazgató, unalmasabb műsor, 4-5 néző és mégis 100 x -os gázsi:”
 • 105. peathon 2012. február 12. 13:30
  „Sem a csörgősipkás sem a törpe (egyik sem) jelentek meg az álarcos bálban. A mindenen részvétel csak a választásokig volt fontos most már az ilyen bálok, stb. le vannak sz...va. Pedig a tipi-tapi Kisberk igazán megmutathatta volna, hogy kell bezárni résmentesen az ablakot!!!”
 • 104. gall 2012. február 11. 19:44
  „96. sompedro 2012.02.10. 22:16
  SheDevil és a többiek! Holnap a suliban állítólag álarcos bál lesz és ha találkoztok egy Csörgősipkás bolonddal, meg ne csókoljátok !!!!!
  --------------------------------------------
  Ez nagyon ott van :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD”
 • 103. gall 2012. február 11. 19:33
  „ő pedig az irinkov:http://www.youtube.com/watch?v=SL6-Y0QWx6k”
 • 102. gall 2012. február 11. 19:28
  „moderálva offtopic”
 • 101. gall 2012. február 11. 19:19
  „94. csodkozelben 2012.02.10. 22:04
  --------------------------------------------------------------------------------------------
  A helyi médiát kihagyva,csodálom,hogy a legnagyobb bulvárújság a Blikk,még nem ugrott erre a csodára,amit itt a kocsis,az irinkov,és a kisberk művel!
  Ezenkívűl RTL-Kliub:Fókusz c. műsora.
  TV2 Aktív c műsora
  Jönni fognak!!!”
 • 100. sompedro 2012. február 11. 16:38
  „Senki nem lehet próféta saját hazájában", olvassuk az Írásokban. Ezek Jézus szavai voltak és azok ma is .A Fertődiek agya sem jár más rugóra, mint egykoron Jeruzsálem lakóié és általában az emberek többségének elméje.
  Egy fajta védekezési mechanizmus: Könnyebb elviselni egy idegen hazugságát, mint egy atyafi igazságát !!!??? Hát így választunk mi. Így agyalt a Jeruzsálemi és a fertődi pásztor is. Mosta kezeit Pilátus és mossa kezét a fertődi polgármester is. (körömmel) Így akartuk mi. Így akartuk MI ?????????????”
 • 99. jurinkovabel 2012. február 11. 16:15
  „98.horvath.
  Bocsánat a tegeződésért, de úgy gondolom egy a célunk és ez feljogosít talán e közvetlenebb meszólításra.
  A példád kitűnő, de itt "politikai értelembe" vett kamaszokról beszélünk, akik egyébként több évtizede tanukják, vagy tanulhatnák az ÉLET iskolájában,hogy a kontrol nélküli egoizmus+emberi butaság = magánéleti, közéleti, totális CSŐD!!!!!
  Node velem is járták az ISKOLÁT olyanok, akik a 47-esekkel és az 53 -sokkal is jártak 4. osztályba. Humán politikai értelemben egy hasonló csoporttal ajándékoztak meg bennünket a városunk nyugati részére telepedett bev.......ó lakótársaink. Persze nem törvényszerű, hogy csak az itt születettek lojálisak Fertődhöz, de az ő kötődésük természetszerűbb . Sok szép példáját látom a beilleszkedésnek, de aki szülő-városából is menekülni volt kénytelen,nos ő nehezebben győz meg szándékainak tisztaságáról!! Ezt beszélik a templom előtt a Fertődiek.”
 • 98. horvathv 2012. február 11. 13:06
  „Azt gondolom az éretlen kamasznak sem lehet elmagyarázni, hogy nem róla szól az élet. Hagyni kell, hogy a saját bőrén megtapasztalja és megértse, hogy ő is csak egy szereplő, de nem a főszereplő. A januári választások egy vizsga lett volna, hogy Fertőd.... ő.. akarom mondani a kis kamasznak, hogy megmutassa megtanulta-e a leckét. Mindig van pótvizsga, csak nehogy már késő legyen! És a tanárnéni, aki folyton a kisdiák fejéhez vágja a hibáját, nem tönkre akarja tenni az életét, lehet, hogy csak azt szeretné, hogy sikerüljön a vizsgája!! Érdemes hallgatni a tapasztaltabbra.”
 • 97. horvathemese 2012. február 10. 22:31
  „Kedveseim. Isten nem a választók akarata szerint ítél, hanem a cselekedetek után!!!! Ha Szt. Fia keresztje mőgé próbál bújni az ember méltatlanul,hamar ott találja magát, ahol nem" hibázik a fűtő" és nincs apelláta ! Lagyen meg a Te akaratod. A....n.”
 • 96. sompedro 2012. február 10. 22:16
  „SheDevil és a többiek! Holnap a suliban állítólag álarcos bál lesz és ha találkoztok egy Csörgősipkás bolonddal, meg ne csókoljátok !!!!!”
 • 95. peathon 2012. február 10. 22:11
  „92. vanilyen25! Amikor még tehettek volna a fertődiek valamit az jan.15. volt. Most sajnos meg kell várni a következő alkalmat, vagy a csődbiztost. Addig meg csak nézni tudjuk, hogy néhány kiéhezett hiéna hogyan tépi szét lesoványodott lóvá tett városunkat.”
 • 94. csodkozelben 2012. február 10. 22:04
  „Tisztelt valamilyen 25. Hat hónapig új választást kiirni nem lehet. Fegyvertartásim nincs(és nem is megoldás). Testületi ülésen nem kapsz szót. Zárt ülések mögé bújókkal szemben csak egy fegyver van,(a kisúgó),de ez nem a tisztes ember eszköze.Az ÁSZ-szal ütni nem ajánlom, míg van bent adu. Maradt a NYILVÁNOSSÁG EREJE !! Ezzel próbálunk ÉLNI, egyenlőre ez a leg hatékonyabbnak tűnő megoldás. Egyébként igazad van.”
 • 93. peathon 2012. február 10. 21:52
  „91. SheDevil! Láttad te ezt a fajankót 2010-es választások előtt templomban? Mert én nem. Aki ennyit hazudik, az hogy mehet oda minden alkalommal áldozni?! Most is a felelősséget a szerencsétlen fűtőre hárította, tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz, de majd vasárnap nézd meg ahogy végig vonul a templomon -mint ha melegfelvonuláson lenne- csak vigyorog és biceget...és szemrebbenés nélkül magához veszi a szent ostyát. Szép kis alak, de már nem lep meg.”
 • 92. vanilyen25 2012. február 10. 21:36
  „Sajnos azt látom, hallom itt a kommentelők közt és a városban is, hogy mindenki hőzöng a történtek miatt. Ölbe tett kézzel és dühös hozzászólásokkal várjuk a sült galambot? Nem a megoldáson kellene törni a fejünket?? Mert valamit tenni kell.. mégpedig sürgősen!!”
 • 91. SheDevil 2012. február 10. 21:27
  „89. tilla5959
  No-no...Csak nem bántod ezt az ártatlan szent embert-Fletót aki napi 2X is áldozik? Ő nem tesz ilyet, aki ily ájtatos ábrázattal vonul végig a templomokon.Ha ez csak a választók megtévesztése, akkor nincs helye a testületben és joga arra, hogy Fertőd Városát képviselje! T.karodjon!”
 • 90. SheDevil 2012. február 10. 21:16
  „83. nemeszisz
  Ez a testület nem építeni, csak gyarapodni akar.Ékes példáját láthatjuk 87. peathon hozzászólásában.Minek kell a kapcsolat: Ki akar itt pályázni? Nem kell a gond, munkáról pedig szó sincs.Tudod ez olyan, mint a király új ruhája. Csak a jók látják..”
 • 89. tilla5959 2012. február 10. 21:12
  „peathon 88. Sajnos jól látod a dolgot. Bár én nem a polgármesterre haragszom, még csak nem is a bűnsegédeire. Az a 6 előző képviselő a felelős a mai helyzetér!!! Ha hagyták volna szabadon" dolgozni" a fletót, már rég biztos kezekben lenne a város vezetése!!!!!!! (ti: A CsődBIZTOS kezében) Sokkal olcsóbban dolgozik mint Alibaba és csapata!! Ezt beszélik a városban! Ja és képzeld , eltűntek a városból a "kocsiséstársai" szavazók!? Hogy is van ez ?Én nem vagyok egy okos ember, de................! Az biztos. Fő az egészség...... és ha fő , akkor van láng, ha van láng, van meleg ,ha van meleg , akkor nincs hideg, ha nincs hideg marad a fűtő, ha marad a fűtő nincs igazság, ha nincs igazság akkor....akkor....akkor mi a francnak dumálunk !?”
 • 88. peathon 2012. február 10. 18:57
  „És íme a napirendek közé bújtatva:
  A 4-es napirendben a pm.-nek és alpolgármestereknek szavaznak meg további díjazást költségtérítés címen!
  Az 5-ös napirendben a Ferónak szavaznak meg további kb.1.000.000 Ft-ot a tavalyi szabadságának (amit vagy kivett vagy nem ki tudja? Ha nem Ő-t választják meg akkor hogy lenne?) megváltására!
  A 7-es napirendben kiteszik az Info TV-t és vége az egyenes adásnak, tájékoztatásnak...sutyiban mehet a mutyi!
  valamint fegyelmivel kirúgják a jegyzőt. A három napirend egyben is elfért volna: Zsebtömés és leszámolás címen!
  TÉNYLEG KEZDŐDIK APA TÉNYLEG KEZDŐDIK!”
 • 87. peathon 2012. február 10. 18:39
  „Testületi ülés 2012. február 13-án (hétfő) 17.00 órai kezdettel. Napirendek:
  1. Fertőd Város 2012. évi költségvetése.
  2. 2012. évi szúnyoggyérítés ügye
  3. Munkaügyi Központ Fertődi Képviseletének ügye
  4. A polgármester és alpolgármesterek költségtérítésének megállapítása.
  5. Kocsis Ferenc polgármester szabadságmegváltása
  6. Külsős Bizottsági tagok eskütétele
  7. Egyéb döntést igénylő ügyek
  7/1.) Info TV bérleti szerződésének ügye
  7/2.) Fegyelmi eljárás ügye (zárt ülés)
  8. Egyebek, kérdések, bejelentések, tájékoztatók”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohányzás: Túl nyolcvan ellenőrzésen Sopronban

Magánszemélyeknek 20–50 ezer forintjába kerülhet egy szál rossz helyen elszívott cigaretta,… Tovább olvasom