Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fertő-táj Világörökség: ezrek ismerkedtek az értékekkel

A három felkeresett helyszín bélyegzését követően térítésmentesen lehetett megtekinteni a fertőrákosi, a nagycenki vagy a fertődi kastélyt.

Mintegy huszonöt százalékkal többen vettek részt a Fertő-táj Világörökség Napja elnevezésű hétvégi rendezvényen, mint tavaly – összegeztek a rendezők. Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Egyesület elnöke elmondta: az érintett települések – Fertőrákos, Balf, Fertőboz, Nagycenk, Hidegség, Fertőhomok. Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd és Sarród (Fertőújlak) – civil szervezeteivel együttműködve kínáltak egész napos, a világörökség értékeire fókuszáló, interaktív családi programot.

A világörökség napján, a fertőbozi Bodza Fesztiválon lengyelországi néptáncegyüttes is szórakoztatta a közönséget. Fotó: Gosztonyi
A világörökség napján, a fertőbozi Bodza Fesztiválon lengyelországi néptáncegyüttes is szórakoztatta a közönséget. Fotó: Gosztonyi


A fertőrákosi Mithrász-szentélytől kezdve a Fertő–Hanság Nemzeti Park fertőújlaki Csapody-látogatóközpontjáig bezáróan harminc helyszínen várták az érdeklődőket. A tavalyinál is többen, idén ezerhatszázan kértek úgynevezett pecsételős füzetet: a három felkeresett helyszín bélyegzését követően térítésmentesen lehetett megtekinteni a fertőrákosi, a nagycenki vagy a fertődi kastélyt.

Ugyanakkor sokan voltak olyanok, aki pecsételős füzet nélkül látogattak el egy-egy helyszín rendezvényeire. Az ország több településéről, így Budapestről is érkeztek vendégek, hogy átfogó ismeretekre tegyenek szert a Fertő-part kulturális és természeti értékeiről, gasztronómiai különlegességeiről.

A veteránautó-találkozó résztvevői külföldről is érkeztek. Az idei világörökség napja programzáróját a fertőbozi Bodza Fesztiválon tartották, ahol lengyel néptáncegyüttes is színpadra lépett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem indult el a kőfejtő-beruházás

Augusztusban a Pro Kultúra bezárta a Barlangszínházat, ősszel a fertőrákosi önkormányzat a kőfejtő külső helyszínén is felfüggesztette a látogatást. Tovább olvasom