Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Fertő-táj művész szemmel - alkotói pályázat

Barcza Attila tanácsnok és Ivanics Ferenc elnök a Fertő-táj művész szemmel alkotói pályázatról tartott tájékoztatót szerdán délelőtt a balfi kultúrházban.
Barcza Attila kiemelte, a táj mindig megihlette a képzőművészeket, ami abból is látszik, hogy hagyományosan több művésztábort is tartanak évről évre a kultúrtájon, így a sarródi Ferenczi Alkotó és Művésztábort és a balfi Wosinski Képzőművészi Tábort, így reméljük a pályázat sikerre van ítélve és sokan jelentkeznek a felhívásra.

A pályázat témája a Fertő-táj, illetve a hozzá kapcsoló Hanság. Cél, hogy az alkotók munkái által egy új oldala mutatkozzon be a Fertő-tájnak, valamint lehetőséget kapjanak a pályakezdő alkotók is. A pályázatra a Győr-Moson-Sopron megyei képzőművészek munkáit várják a szervezők.
A zsűrizett alkotásokból nyíló kiállítás helye: Fertőd, Kulturális és Szolgáltató Központ.
Kiállítás időpontja: 2018. április 15-22.
Kategóriák: fotó, grafika, festmény, szobor/kisplasztika

Pályázatra nevezési díj nélkül lehet nevezni 3 alkotással. (Alkotónként 3 db kép 3 db szobor/Kisplasztika adható be.) A beadás ideje és helye: április 9. 17.00 óra. Fertőd KSZK Bartók B. u. 5. A beadás előtt kérik a 20/7756-804 telefonszámot hívják fel az alkotók.

A beadott alkotásokat zsűri értékeli és a legjobb pályaművek díjazásban részesülnek. A kiíró szervezetek a díjazott pályaművekből vásárolnak is, melynek célja egy későbbi világörökség dokumentumtár/képtár megteremtése.

Zsűri: a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület által delegált 5 fő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

125 magyar fellépője lesz a VOLT Fesztiválnak

125 magyar fellépője lesz a VOLT Fesztiválnak
A teljes hazai élmezőny koncertet ad, köztük a Brains, a Punnany Massif, a Wellhello, a Kiscsillag,… Tovább olvasom