Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Fertő-part: kitiltott kamionok

A Fertő-parti útról teljes hosszában kitiltják a nehézgépjárműveket. A táblák beszerzésére már megkezdődött.
Sikerként könyvelhetik el a Fertő-parti települések polgármesterei a Magyar Közút Kht. döntését, amely szerint Fertőendréd és Sopron között kivétel nélkül kitiltják a nehézgépjárműveket. Különleges esetben az adott polgármesteri hivatok egyszeri behajtási engedélyt adhatnak ki. A települések könynyen megközelíthetők a 85-ös, illetve a 84-es főutakról.
– A nagy teherautó-forgalom zavarta az erre járó kerékpáros turistákat, nem beszélve az itt lakók mindennapos bosszúságáról – mondta el Henn Márton, Fertőboz polgármestere.


– A Fertő-menti települések is részesei a világörökségnek, éppen ezért nem volt szerencsés, hogy a kamionok a természetvédelmi területen haladnak át – tette hozzá Henn Márton, Fertőboz polgármestere.
– Jelenleg folyik a szükséges KRESZ-táblák elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás – közölte lapunkkal Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. kommunikációs vezetője. – Ezt követően, még a nyár elején életbe lép a korlátozás. Ennek feltétele, hogy kikerülési lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik véletlenül tévednek az útra. A forgalomkorlátozás betartását a Soproni Rendőrkapitányság akár többletlétszám biztosításával is, de szigorúan ellenőrizni fogja a lakosság nyugalma érdekében.

Mint arról lapunkban már többször beszámoltunk, (legutóbb 2005. augusztus 8-án, Az államtitkártól várnak segítséget) a Fertő-parti településeken áthaladó teherautó-forgalom kezdett elviselhetetlenné válni. Éppen ezért tavaly októberben levelet írtak a gazdasági és közlekedési miniszternek. Akkor azt a választ kapták, hogy egy hónapon belül elbírálják a kérésüket. Igaz, azóta több mint fél év telt el, de legalább megszületett a korlátozásról szóló határozat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítéltek húsz vádlottat

Huszonkilenc vádlottat érintő büntetőpert tárgyalt a héten a Soproni Városi Bíróság. Tovább olvasom