Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fertő-part: a teherautókat nem lehet kitiltani

Egyeztettek a Fertő-parti út melletti települések vezetői, a teherautó-forgalom korlátozásáért.
Egyeztető fórumot tartanak a Fertő-parti út melletti települések vezetői, hogy megoldást találjanak végre a teherautó forgalom korlátozására, esetleg elterelésére. Gyors előrelépés az elmúlt tíz év tapasztalati alapján nem várható.

Kevés a hely a kamionoknak

A közelmúltban Fertőboznál árokba borult egy több tonnás kamion. A baleset ismét ráirányította a figyelmet a Fertőparti út közlekedésére. Nemcsak a helyieket, hanem egészen Fertőszéplakig lévő községeket is érinti a probléma. A keskeny úton egyre több kamion közlekedik, Fertőbozon például olyan szűk a hely, hogy szó szerint a házak ablakai alatt haladnak el a többtonnás járművek. Az érintettek immár több mint tíz éve szeretnének megoldást találni, ám eddig nem sok sikerrel jártak. Súlykorlátozást nem vezethetnek be, mert akkor a helyközi autóbusz járatok sem közlekedhetnek erre.

Egyeztetnek a polgármesterek

A teherautókat sem lehet kitiltani, ez esetben az áruszállítók kerülnének zsákutcába. Korlátozás kell – ebben egyetért a megyei közútkezelő is.
– Az érintett települések vezetőivel közös fórumot tartunk, és az itt felmerülő javaslatokat küldjük majd el a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz – közölte érdeklődésünkre Henn Márton, Fertőboz polgármestere. – Egységes álláspontot kell kialakítanunk először is. Az elmúlt egy évtized alatt nem sok előrelépés történt az ügyben. A problémát viszont már nem lehet sokáig halasztani, mert bármikor bekövetkezhet egy súlyos baleset.

Wimmer József, a megyei közútkezelő kht. főmérnöke szerint több lehetőség is adott, így a részleges, illetve a teljes útszakaszról történő kitiltás. Ez utóbbi viszont nagy mértékben érintené a településeken élő fuvarozókat, tevékenységük ellehetetlenülését jelentené.
– Amennyiben az elterelés mellett döntenek, annak hatása a 85-ös, 84-es, illetve a soproni utakon is jelentkezne, és táblákat kell kihelyeznünk, hogy a sofőrök időben értesüljenek a korlátozásról – tette hozzá.

Javaslatokat készítenek

– A Fertő-parti út az egyetlen, amely szinte párhuzamos a két főúttal, így egy baleset, elterelés esetén megszűnne a korlátozás. Korábban azt kértük a polgármesterektől, hogy készítsék el javaslataikat, és ennek figyelembevételével lehet majd elkészíteni a végeleges terveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődő van, befektető nincs

Sopronban a Lövér körúti egykori gyermekszívszanatórium kiürített épülete 2002 májusában került a NyME vagyonkezelésébe. A hasznosítási elképzelések bentlakásos továbbképző központ vagy egy kollégium kialakításáról szóltak. Ez utóbbi eshetőséget a férőhelyenkénti hárommillió forintos költségek miatt végül is elvetették. Tovább olvasom