Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Férőhelybővítés Bánfalván – közel ötszáz négyzetméter pluszban

Közel százötvenmillió forintos beruházásnak köszönhetően kibővült a bánfalvi óvoda. Az új épületrészben két új csoportszoba, tornaszoba és irodák kaptak helyet.

A fejlesztés legfontosabb eredménye, hogy ötven kicsivel többről tud gondoskodni az intézmény, enyhült a csoportok zsúfoltsága, az óvónők jobb körülmények között dolgozhatnak. A férőhelybővítéssel már kilenc akadálymentesített helyisége lett az óvodának.

Ünneplőbe öltözött kicsik várták tegnap mindazokat a vendégeket, akik a bővítés ünnepélyes átadására érkeztek. A gyerekek lelkesedése átragadt a felnőttekre is; az ovisok műsorral köszönték meg az új szobákat, akiknek ez szólt, azok tapssal hálálták meg az éneket.

A bánfalvi óvodások boldogan vették birtokukba az új csoportszobákat, lett helye a táncnak is. Fotó: Nyikos
A bánfalvi óvodások boldogan vették birtokukba az új csoportszobákat, lett helye a táncnak is. Fotó: Nyikos


Az önkormányzat 120 millió forintos uniós támogatást nyert az óvoda bővítésére, ezt 26,5 millióval egészítette ki, a beruházás része volt a 18 millió forint értékű eszközbeszerzés is. Az új szárny földszintjén 405 négyzetméter áll a kicsik rendelkezésére, az emeleten még 94 négyzetméteren irodák kaptak helyet.

Az ünnepélyes avatón Fodor Tamás polgármester a kicsikkel együtt vágta át a szalagot, miután elmondta: az elmúlt években 175-tel nőtt a városban az óvodai férőhelyek száma, amit – ha igény mutatkozik rá – a jövőben tovább bővítenek. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szkitianosz Könyvesbolt - Bezárt tizenegy év után

Tizenegy éves működése után szombaton bezárt az üzemeltetője szerint kulturális missziót is ellátó… Tovább olvasom