Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ferenczi-tábor: Jelentkezéseket várnak

Idén július 26-tól augusztus 5-ig tart a sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor.

- A jelentkezéseket június 30-ig fogadjuk a +36-20/355-00-52-es telefonszámon és a ferenczitabor@gmail.com e-mail címen – közölte a Kisalföld érdeklődésére Rujavecné Ferenczi Katalin főszervező. – A képzőművészeti képzés igen gazdag palettát kínál.

Fejér Zoltán soproni festőművész vezetésével a Táj és ember – alakrajz, továbbá a naturalisztikus plain-aires figuratív foltfestés kap hangsúlyos szerepet. Hagyományainkhoz híven Fertőszéplak, a Káptalandomb s a kálvária mind-mind témát ad a rajzolásra, festésre Borbély Károly festőművész vezetésével. Az anatómiával is megismerkednek a táborlakók Kleinheincz Magdolna festőművész irányításával.

A Ferenczi-tábor évről évre sok résztvevőt vonz. Fotó: Kisalföld-archívum.
A Ferenczi-tábor évről évre sok résztvevőt vonz. Fotó: Kisalföld-archívum.


A Nyugat-magyarországi Egyetem botanikus parkjában a rajzolást Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusművész fogja felügyelni, míg a viasztechnika alkalmazását Bokán Csilla és Szepes Péter festőművészek ismertetik. Az akvarell-műhelymunka Czanik Ferenc festőművész feladata. Idén is lesznek hagyomány- és értékőrző foglalkozások a hidegségi Grubits-pajtában, ahol a résztvevők a fafaragás, a díszdobozkészítés, a korongozás, a csuhé- és kosárfonás fortélyait leshetik el.

– Az esti programok közül kiemelendő Gülch Csaba költő, szerkesztő-újságíró látogatása, de lírai zenei estet is rendezünk Kodály Zoltán tiszteletére – folytatta a főszervező. – Filmklub keretében a 20.

születésnapi tábor kapcsán a névadóra, édesapámra, Ferenczi Józsefre emlékezünk az 1991. évi kiállítása felvételével. Vendégelőadóink között köszönthetjük Salamon Nándor nyugalmazott képtárigazgató és művészeti írót, valamint Zombori Béla Apáczai-díjas rajzpedagógust. Kiállításokat is szervezünk, így Behon Pál gyűjteményes tárlatát a hidegségi Grubits-pajtában, s a fertőszéplaki LÁTKÉP Szabadtéri Galériában. A nemzetközi tábor zárókiállítását augusztus 5-én, vasárnap 12-kor nyitjuk meg a sarródi művelődési házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5000 teherautó menne át Fertőszéplakon

Egyelőre nem rekutiválják Fertőszéplakon a településen lévő másfél hektáros hulladéklerakót. A… Tovább olvasom