Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ferenczi-tábor: Alkotás közben feltöltődnek

Sarród - A holnapi zárókiállítással véget ér a tizenhetedik Ferenczi-alkotótábor. A korábbi években elkészült alkotásokból egy állandó kiállítást szeretne berendezni a főszervező Rujaveczné Ferenczi Katalin.
Az elmúlt egy hét alatt közel ötvenen fordultak meg és alkottak a sarródi Ferenczi-alkotótáborban. A fóti Dobrovits Kitty második alkalommal jött el Sarródra.

– Művészeti gimnáziumba járok, és a jövőben ezen a területen szeretnék tovább tanulni – mesélte a fiatal alkotó. – Itt, a Fertő partján alkotás közben is fel lehet töltődni. A csendéletek, képek készítése közben pedig állandó biztatást, visszaigazolást kapunk. S ezek miatt érdemes itt lenni, és persze a jó hangulatról sem szabad megfeledkezni.

Miközben készülnek az alkotások, a főszervező Rujaveczné Ferenczi Katalin már a jövőről beszél a Kisalföldnek.

A fóti Dobrovits Kitty második alkalommal jött el Sarródra. A Fertő-táj jótékonyan hat az ihletre. Fotó: Magasi Dávid
A fóti Dobrovits Kitty második alkalommal jött el Sarródra. A Fertő-táj jótékonyan hat az ihletre. Fotó: Magasi Dávid

– Felvettük a kapcsolatot az ausztriai Felsőőrön (Oberwart) lévő alkotócsoporttal, így reményeink szerint a következő táborban már az ottani magyarokkal közösen is alkothatunk – mondta a főszervező. – Jelenleg bejegyzés alatt áll – édesapám nyomdokait követve – a Sarródi Szellemi Mindenes Egyesület. Amennyiben ez megtörténik, akkor részt vehetünk a kulturális és értékmentő pályázatokon. Fő célunk továbbra sem változott: a fiatalokban szeretnénk elültetni a lokálpatriotizmus magvát, valamint megörökíteni a Fertő-táj értékeit. A korábbi táborok legjobb alkotásaiból, valamint a férjemmel közös gyűjteményünkből egy galériát tervezünk kialakítani. Olyan tárlatot, amely szervesen illeszkedik a világörökség szellemiségéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Love sztori: nem színészkednek, örök hűséget esküdnek

Sopron - A Petőfi színtársulat két színművésze, Sövegjártó Áron és Csonka Hajnalka pénteken esküdnek… Tovább olvasom