Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Ferenczi-festményeket várnak a kiállításra

Idén emlékeznek Ferenczi József (1921–1993) sarródi festőművész, rajztanár halálának huszadik évfordulójára.

– Már elkezdtük a szervezést, hogy méltó módon emlékezhessünk édesapámra, Ferenczi Józsefre, a Fertő-táj festőjére – mondta Rujavecné Ferenczi Katalin, a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor vezetője. – A fertőszéplaki iskolában tanított halála előtt kilenc évet, pont a tanévzáró előtt kapott agyvérzést, így hunyt el.

Nagyon szeretett ott dolgozni, a tájat, az embereket, ezért is nagyon kötődünk Fertőszéplakhoz. Ezért is gondoltunk arra, hogy az iskola kerítése adjon otthont az emlékkiállításnak, amely szabadtéri látképgalériaként is funkcionál. Édesapám festményei közül tizenegyet speciális, az időjárás viszontagságainak ellenálló műanyag táblákra kinagyítunk, s ezek a másolatok kerülnek fel a galériára július 28-án.

A művek egy éven keresztül lesznek ott láthatóak. Ezen túlmenően az édesapám nevét viselő alkotó- és művésztábor zárórendezvényén, augusztus 3-án – Sarród falunapján – szintén emlékkiállítást szervezünk festményeiből.

Arra kérjük mindazokat, akik rendelkeznek Ferenczi József-festményekkel, egy nap erejéig adják kölcsön a műveket, hogy művészete minél teljesebb palettáját tehessük közkinccsé ebből az alkalomból. A jelentkezéseket a 20/355-0052-es telefonszámon várjuk.

– Idén a művésztábor július 25-én nyitja kapuit, sok visszatérő vendéget, közte külföldit várunk a foglalkozásokra. Újdonság, hogy a művésztábor egyesületté alakul. A Ferenczi Művészeti és Értékőrző Egyesület előtt új távlatok nyílnak. Szorosabbra szeretnénk fűzni kapcsolatainkat a Fertő-táj Világörökség Egyesülettel és minden más civil szerveződéssel, amelyek a Fertő kultúráját, művészeti értékeit ápolják, emellett további táborokat, előadásokat, műsorokat fogunk szervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pázmány Péter utca - évek óta várják a megígért megnyitást

Sághy Edit évek óta levelez, egyeztet a hivatalokkal, mégsem jut eredményre a Pázmány Péter utca egykor megígért kinyitásával kapcsolatban. Tovább olvasom