Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Fénylenek az adventi ablakok

Fertőszentmiklós lakói évek óta közösen készülnek az év végi ünnepekre. Feldíszítik házaikat, az ablakokba különleges adventi kalendárium kerül.

– Az ablakok kivilágítása többéves hagyomány Fertőszentmiklóson. December 1-jétől 24-ig naponta más épületben villannak fel az ünnepi fények, ez a mi adventi kalendáriumunk. Egy utca kezdeményezéséből nőtt településszintűvé az ötlet, ami az összefogás szép példája. Ma már a városlakók novemberben kérdezgetik, mikor lesz a számválasztás, mikor dől el, ki melyik napon díszíthet, jut-e nekik lehetőség – mondta el Istvánffy Miklósné ötletgazda.


Ma a Duna Takarékszövetkezet kirakatában villannak fel a fények. Fotó: Magasi
Ma a Duna Takarékszövetkezet kirakatában villannak fel a fények. Fotó: Magasi

– Ez nagyon örömteli, hogy mindenki szeretne hozzájárulni Fertőszentmiklós díszítéséhez és az ünnepvárás semmihez sem hasonlítható hangulatához – mondta el a Kisalföldnek Istvánffy Miklósné ötletgazda.

– A díszek, a fények számomra hozzátartoznak az ünnephez. Amióta gyermekeink vannak, még jobban odafigyelünk erre, fontosnak találom, hogy így is készüljünk a karácsonyra – mesélte Sövegjártóné Bezerédi Hajnalka fertőszentmiklósi édesanya. – Vannak, akik giccsesnek tartják a házak fénybe öltöztetését, én azonban ezt szépnek látom, és még azt sem sajnálom, hogy kicsit magasabb lesz a villanyszámlánk. Szüksége van erre a lelkünknek ezekben a hideg, szürke napokban. Már megkezdtük a lakás dekorálását és hamarosan elkészül az ablakdíszünk is, pedig nekünk az utolsó szám jutott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taschner Kurt borakadémikus lett

A hagyományok, a szellemiség és a tudás tisztelete azok az értékek, melyek mentén él és gyarapodik… Tovább olvasom