Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fényi utca: végleges megoldásra várnak

A soproni Fényi utca egy szakasza inkább balkáni állapotokat mutat, semmint nyugati végeket.

A Fényi Gyula utca egy részének útminőségét évek óta kritikákkal illetik az ott élők, akik hosszú ideje várják, hogy szilárd burkolattal lássák el a murvás szakaszt.

Az egyik lakó, Nagy Szabolcs a többiek nevében elpanaszolta, volt rá példa, hogy az arra haladó gépkocsikban kár is keletkezett.

– A méretes kátyúkon való állandó áthaladás rendkívül megterheli a kocsik lengéscsillapítóját. Alternatív útvonal nincs, így a lakópark nyugati részében lakók csak erre tudnak járni. Mindezek miatt kérjük az illetékeseket a gödrök és az így ott keletkező tócsák mielőbbi megszüntetésére – tette hozzá.

– A Fényi utca murvás útszakasza valóban javításra szorul. Rövid időn belül gondoskodni fogunk megfelelő mennyiségű murva kiszórásával az egyenletes útfelület biztosításáról – mondta Mágel Ágost, a soproni városfejlesztési bizottság elnöke.

– Ugyanakkor értelemszerűen ez is csak egy ideiglenes megoldást jelent. A végleges rendezést az aszfaltos útburkolat oldaná meg. Az útépítési tervek elkészültek, érvényes építési engedély is van. Viszont a lakók az útépítésre vonatkozó kérvényt még nem adták be a városházára, s az önrész befizetése is várat magára.

Az előrelépés érdekében javasoljuk, hogy az érintett lakók útépítő társaságot hozzanak létre, amit a városfejlesztési bizottság, illetve az önkormányzat is támogathat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túléltem egy lavinát előadás Sopronban

A soproni élménybeszámoló során szó lesz a lavinabalesetekről, a hegymászás nehézségeiről, a… Tovább olvasom