Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fémhulladékból játszótér lehet

Harka - Szűkös anyagi keretét bővítendő Harkán az önkormányzat fémhulladékgyűjtést szervezett. A bevételt – 250 ezer forintot – elsősorban játszótér kialakítására és falunapra fordítják.
Számos település küszködik forráshiánnyal, a harkaiak leleményesen próbálnak kiutat keresni: az eddig házalók szedte vashulladékot az önkormányzat összegyűjtötte.

– Kevés az iparűzési adó – kezdi Szabó Károly polgármester –, amiből fejlesztésekre futná, évi négy-öt millió. A kiadás azonban sok. Ezért gondoltuk, hogy nem adjuk ingyen a fémhulladékot, hanem magunk összegyűjtjük, az árát pedig visszaforgatjuk a faluba. Két fuvaros, Keller Zoltán és Hajdú Sándor egész nap járták a település utcáit, segítségükre volt sok falubeli, a képviselő-testület és több tizenéves is.

Összesen 250 ezer forintot kaptak a leadott fémből. Ezt az összeget kulturális célokra, elsősorban a falunapra és játszótér létrehozására fordítják.

– Sok a gyerek Harkán szerencsére – folytatja a polgármester –, viszont mióta a régi, életveszélyes játszóteret elbontottuk, nincs hová menniük. Úgy gondoltuk, mintegy tízmillió forint értékben pályázunk játszótérre, a gyűjtésből befolyt összeg fedezné az önrészt. A pályázatot szeptemberig kell beadnunk, ha nyerünk, tavasszal kezdődhet a munka a focipálya mellett.

A harkai önkormányzat – a mostani akció sikerén felbuzdulva – úgy döntött, hogy ezentúl minden évben, tavasszal és ősszel megszervezi a közös fémhulladékgyűjtést

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászületett az ágfalvi polgármester

Ágfalva - Mondhatni, újjászületett az ágfalvi polgármester. Gaál István szívinfarktusa után… Tovább olvasom