Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Felvonulás, koncert és tánc a nyitónapon - új képekkel

Sopron - A Soproni Ünnepi Hetek szervezői, gondolva a kispénzűekre is, idén több ingyenes, szabadtéri programot hirdettek. Az első, a város kulturális csoportjainak színes felvonulása a pénteki nyitónapon szórakoztatta a nagyérdeműt. Rengeteg fotógalériával!


A legenda szerint Sopronban vagy esik az eső, vagy fúj a szél,  ám az égiek ezúttal kegyeikbe fogadták a város hagyományos kulturális seregszemléjének nyitónapját. Zenészek, táncosok felvonulásával vette kezdetét az 52. Soproni Ünnepi Hetek  július 12-éig tartó programsorozata.Soproni ünnepi hetek - Strokes, Tüzijáték. Képek: Torma Sándor.Soproni Ünnepi Hetek megnyitó. Képek: Schaul Marci.

A  nyári fesztiválra idén 65 millió forintot költenek, ennek felét az önkormányzat állja. A pénteki kezdéskor százak sorakoztak a belváros  utcáin, hogy tapssal kísérjék a Fő térig vonuló művészeti csoportokat. 
 

Galéria! Fotók: Magasi Dávid

 

A lovasokat a mazsorettek és a fúvósok követték, de voltak gólyalábasok, hastánccsoport, felvonultak a II. Tündérfesztivál résztvevői, a modern-, és néptánccsoprotok. A díszes menetet, a házak ablakaiból, erkélyeiről, sőt az üzletekből is csodálták, a fiatalok pedig meghálálva az érdeklődést, időnként megálltak, és látványos produkcióval szórakoztatták a nagyérdeműt. Mire minden felvonuló a Fő térre ért, mozdulni is alig lehetett a színpad előtt. 
 

 

Galéria! Fotók: Magasi Dávid
Galéria! Fotók: Magasi Dávid

 

Hogy turisták, vagy a helyiek töltötték meg a Városháza előtti placcot nem tudni, de ahhoz nem fért kétség, hogy sikeres volt a rendezvénysorozat nyitánya. Ételt-és italt alig kínáltak, de úgy tűnt, a többség beérte azzal, hogy csillapíthatta kultúra iránti éhségét. Miután valamennyi soproni harang elütötte a 19 órát a közönség elénekelte a Himnuszt, és Fodor Tamás polgármester hivatalosan is megnyitotta a Soproni Ünnepi Hetek idei programsorozatát.
 
 - Sopronban az egész év a kultúra jegyében zajlik, de a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeit mindig különös gonddal szervezzük. Idén is gazdag kínálattal szolgálunk kicsiknek és nagyoknak, a komolyabb és a könnyedebb műfajok kedvelőinek egyaránt. Szemezgessenek a kínálatból, érezzék jól magukat – mondta köszöntőjében a város polgármestere.

Fodor Tamás szavai után Haydn oratóriumából hallhatott részleteket a közönség. A Strokes Ütősök a Soproni rézangyalokkal zenélt, majd a Presidance Táncegyüttes lépett színpadra, sötétedés után pedig tűzijáték festette színesre az eget.
 
A Soproni Ünnepi Hetek hétvégén Ákos koncerjére, a Tündérfesztiválra, a Régi Zenei napok nyitókoncertjéer, a Fő téri operettestre, a Balfi bor-és babfesztiválra, az Orszégos érembiennáléra és a Francia ételek és sanzomnok bemutatójára várja a nagyérdeműt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumok éjszakája Sopronban: járt a kisvasút!

Sopron - Számos múzeum és galéria tárta szélesre kapuit a Múzeumok éjszakáján a Hűség városában. Tovább olvasom