Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Felvételi zárlat három óvodában

A bárányhimlő-megbetegedések miatt három soproni óvodában felvételi zárlatot rendeltek el.

A bárányhimlő-megbetegedések miatt három soproni óvodában felvételi zárlatot rendelt el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Soproni Városi Intézete. A 21 napos zárlat azokra a gyermekekre vonatkozik, akik a megbetegedések időpontjában hiányoztak a közösségből.

 – Múlt hét végétől van érvény ben a felvételi zárlat, de szerencsé re az ünnepek miatt ezen a héten már sokan nem hozzák a gyereke ket – mondta el a Kisalföldnek Csuka Istvánné, a Kőszegi úti óvo da vezetője. – Az előző években nem volt ilyen intézkedés, jelenleg öt óvodásunk bárányhimlős meg betegedéséről tudunk. Az érintett csoportba járó szülőket értesítet tük és többségük otthon fogta a gyermekeket, így januárban az ünnepek után jönnek megint. – A bárányhimlő a bejelentendő fertőző megbetegedések közé tarto zik – mondta el dr. Amberger Erzsé bet városi tiszti főorvos.

– A Kőszegi úti óvodába járók közül – decem ber 5-től 15-ig – négy bárányhim lős megbetegedést jelentettek a gyermekháziorvosok, ez indokolja az intézkedést. A felvételi zárlat 21 napos és azokra a gyermekekre vo natkozik, akik a megbetegedések időpontjában hiányoztak a közös ségből. Ilyen gyermek a zárlat ideje alatt csak akkor mehet óvodába, ha a tájékoztatást követően azt a szülők írásban kérik.

A járványügyi intézkedést elő ször november közepén a Jegenye sori óvodában rendelték el, ahol tíz bárányhimlős megbetegedést jeleztek, majd a Kőszegi úton és a Dózsa György úti intézményben is elrendelték a zárlatot. Aggoda lomra nincs ok, de az intézkedés szükséges volt a további fertőző megbetegedések, illetve a közössé gi járványok megelőzése érdeké ben – zárta a tiszti főorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzkori temetőt tártak fel

Szenzációs értékű leletet találtak a soproni régészek Nagycenken, az Arany-patak közelében. A szakemberek a réz- és bronzkorból, valamint a XI–XII. századból származó településnyomokra, épületekre, valamint temetőre bukkantak. Az ásatások várhatóan a következő év márciusáig tartanak. A 3700–3800 éves maradványok- ból a temetkezési szokásokra is lehet következtetni. Tovább olvasom