Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Felvételi road show nyolc városban

Sopron - A Magyar Akkreditációs Bizottság a legjobb minősítéssel jutalmazta az NYME karain zajló munkát és a diákság körülményeit. A szombathelyi Berzsenyi-főiskolával való egyesülés után nyolc városban felvételi road show-t szervez az újonnan létrejött Nyugat-magyarországi Egyetem. A cikkhez a Nap Rádió hanganyagát is meghallgathatják.

Hallgassák meg a Nap Rádió riportját!

– Megérkezett az akkreditációs határozat, eszerint a korábbi egyetem mind a hét karán zajló oktatási, kutatási munka az „A" minősítést nyerte el – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján az intézmény rektora, dr. Faragó Sándor. – A 2015. december 31-ig érvényes akkreditáció azért is jelentős, mert bebizonyosodott: egyetemünk a legjobbak között foglal helyet.

– A most január elsejétől létrejött Nyugat-magyarországi Egyetemen immár öt városban – Sopronban, Győrben, Mosonmagyaróváron, Székesfehérváron, Szombathelyen – és tíz karon közel húszezer hallgatót oktatnak. Képzési spektrumunk – orvos és jogász kivételével – valamennyi szakterületen biztosít felsőfokú tanulmányokat – részletezte dr. Faragó Sándor, az intézmény rektora. – Ezért is biztatjuk Nyugat-Magyarország – és az egész Dunántúl – tovább tanulni vágyó ifjúságát, hogy éljen a lehetőséggel, s a régióban működő karokat részesítse előnyben, amikor benyújtja felvételi jelentkezését.

Dr. Faragó Sándor

Dr. Faragó Sándor rektor hozzátette: a hatvanöt szakot felvonultató egyetem – részben szponzori háttérrel – felvételi roadshow-t rendez a Dunántúl nyolc városában, ahol az érdeklődők 15–18 óráig minden kérdésre választ kaphatnak. Sopronban január 8-án, kedden az Erzsébet utcai közgazdaság-tudományi kar aulájában; Győrben január 9-én, az Apáczai-kar tornatermében; Mosonmagyaróváron január 10-én, csütörtökön a MÉK aulájában. Január 15-én Tatán, január 16-án Székesfehérváron, január 22-én Szombathelyen, január 23-án Zalaegerszegen, január 24-én Nagykanizsán folytatódik a roadshow. A rendezvényeken Litkai Gergely humorista lesz a műsorvezető, de fellépnek Kovács András Péter és Kőhalmi Zoltán, a stand up comedy sztárjai, a Humorfesztivál döntősei. A roadshow-n valamennyi kar külön standdal várja a tovább tanulni szándékozókat, hogy időben hozzájuthassanak a megfelelő felvételi információkhoz. Szót kapnak az egyetemen végzett fiatalok és az oktatók, hogy átfogó képet nyerhessenek a kilátogatók a Nyugat-magyarországi Egyetemről. – Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a programon nem előadások lesznek, a főszínpad műsora rövid beszélgetésekből, humoros átkötő szövegekből és zenei betétekből áll. A látogatókat ajándékok várják, s minden helyszínen fődíjként egy iPod nanót fogunk kisorsolni – zárta a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GYSEV is tulajdonosa a MÁV Cargonak

Budapest–Sopron - A Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma lett a MÁV Cargo… Tovább olvasom