Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Felvételi 2012: A Nyugat-magyarországi Egyetem ponthatárai

A soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem összes induló képzésének felvételi ponthatárát megtalálják cikkünkben.

Idén számos képzés esetében "eltűnt" az államilag támogatott felsőfokú oktatás, így nehezebb az összehasonlítás a tavalyi pontokkal.

Tavaly az Apáczai Csere János kar legmagasabb pontszámot igénylő képzése az államilag támogatott, nappali rendszerű rekreáció és egészségfejlesztő szak volt 400 ponttal. Ez idén 373 pontra csökkent, az első helyet pedig a nappali képzésű, államilag támogatott andragógia szak vette át 416 ponttal.

A Benedek Elek Pedagógiai Karon tavaly az államilag finanszírozott, nappali tagozatú társadalmi tanulmányok szakon a legmagasabb a ponthatár 384 volt. A szak az idei évben semmilyen formában nem indult, a karon az államilag finanszírozott, levelező tagozatú csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint az államilag finanszírozott óvodapedagógus szakon a legmagasabb a ponthatár: 398.

A Bölcsészettudományi Kar legmagasabb ponthatára tavaly 409 volt az államilag finanszírozott, nappali tagozatú kommunikáció és médiatudomány szakon. A képzés idén nappali rendszerben nem indult, levelezőn azonban ismét ide kellett a legtöbb pont 415 egységgel.

Az Erdőmérnöki Karon tavaly a vadgazda mérnöki, államilag támogatott, levelező tagozatos képzésére kellett a legmagasabb, 358 pont. Ez idén 300 pontra csökkent, az első helyet a természetvédelmi mérnöki, államilag támogatott, nappali tagozatos szak vette át 310 ponttal.

A Faipari Mérnöki Karon tavaly és idén is nappali tagozatú, államilag támogatott tervezőgrafika szakon volt szüksége a legtöbb pontra – idén a tavalyi 394 pont helyett 400 pont kellett a felvétel elnyeréséhez.

A Geoinformatikai Kar tavalyi legmagasabb ponthatára nappali képzésű, államilag támogatott Igazgatásszervező szakon volt: 378. A képzés idén csak önköltséges formában indult, ahol idén levelező és nappali tagozaton egyaránt 240 pont kellett. Földmérő és földrendező mérnöki, államilag finanszírozott levelező tagozatú szakra kellett a legtöbb pont: 295.

A Közgazdaságtudományi Karon tavaly 396 ponttal a nappali tagozatú, államilag támogatott gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing szakok vezettek. Idén egyik szak sem indult állami támogatással, a legtöbb pont a banki szakügyintéző nappali tagozatú, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzésre kellett: 336

A Mezőgazdaság-és Élelmiszertudományi Karon tavaly gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakon, államilag támogatott, levelező tagozaton volt a legmagasabb a ponthatár: 356. Ez idén 300 pontra csökkent, helyét a Gyógynövény- és fűszernövénytermesztő és -feldolgozó felsőfokú szakképzés vette át 431 ponttal.

A Művészeti, Nevelés-és Sporttudományi Karon tavaly 400 pont kell ahhoz, hogy valaki rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon, levelező tagozaton tanuljon. Idén a képzés levelező tagozaton, állami támogatással nem indult. A legtöbb, 396 pont a nappali, államilag finanszírozott képi ábrázolás vagy kézműves tagozatra kellett.

A Természettudományi és Műszaki Karon tavaly Gazdálkodási és menedzsment szakon, államilag támogatott, nappali munkarendű képzésre jelentkezőknek 396 pontot kellett elérniük – a karon tavaly ez volt a legmagasabb ponthatár. A szak idén csak önköltséges formában indult, így 240 pont kellett a bejutáshoz.

Nyugat-magyarországi Egyetem, Természettudományi és Műszaki Kar

Államilag támogatott, nappali tagozatú általános rendszergazda (Budapest) felsőfokú szakképzésre, valamint önköltséges, nappali tagozatú web-programozó (Budapest)jelentkezőknek egyaránt 324 pontot kellett elérniük. A karon ez a legmagasabb ponthatár.


Nyugat-magyarországi Egyetem, Művészeti, Nevelés-és Sporttudományi Kar

396 pont kell ahhoz, hogy valaki nappali, államilag finanszírozott képi ábrázolás vagy kézműves tagozaton tanuljon. Ezen a karon ez a legmagasabb ponthatár.


Nyugat-magyarországi Egyetem, Mezőgazdaság-és Élelmiszertudományi Kar

Idén az államilag támogatott, leveleő tagozatos Gyógynövény- és fűszernövénytermesztő és -feldolgozó felsőfokú szakképzésre kellett a legtöbb pont: 431


Nyugat-magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar

Idén a banki szakügyintéző nappali tagozatú, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzésre kellett a legtöbb pont: 336


Nyugat-magyarországi Egyetem, Geoinformatikai Kar

Földmérő és földrendező mérnöki
, államilag finanszírozott levelező tagozatú szakra kellett a legtöbb pont: 295.


Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar

Aki tervezőgrafika szakra jelentkezett, - A-N-Á - annak kellett a legmagasabb pontszámot elérnie a karon: 400.Nyugat-magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar

310 - ez a legmagasabb ponthatár természetvédelmi mérnöki, államilag támogatott, nappali tagozaton.


Nyugat-magyarországi Egyetem, Bölcsészettudományi Kar

A legmagasabb ponthatár 415 - államilag finanszírozott, levelező tagozatú kommunikáció és médiatudomány szakon szükséges.


Benedek Elek Pedagógiai Kar

A Benedek Elek Pedagógiai Karon az államilag finanszírozott, levelező tagozatú csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint az államilag finanszírozott óvodapedagógus szakon a legmagasabb a ponthatár: 398.A Felvi.hu-n nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Nézzük, miként alakultak a pontszámok a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem szeptemberben induló képzéséin. Cikkünk folyamatosan frissül.

Nyugat-magyarországi Egyetem, Apáczai Csere János Kar

 Felvételi 2012: a győri Széchenyi-egyetem ponthatárai >>

 Mintegy 80 ezren bejutottak a felsőoktatásba  >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágfalvi út: fizetni kell, kérdés, milyen megnevezéssel

Az eredeti formában nem lehet bevezeti az használati díjat az Ágfalva és a határ közti úton. Az… Tovább olvasom