Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Felújított Zöld Ág Bölcsődében cseperedhetnek a gyerekek - fotók

Befejeződött a soproni Zöld Ág Bölcsőde felújításának 2. üteme. A mintegy 19 milliós fejlesztéssel tovább javultak a gyermekek ellátásanak feltételei.

A Zöld Ág Bölcsőde első ütemének felújítása 2010 nyarán fejeződött be. Akkor mintegy 80 millió forintból épüleltek új gyerekszobák és gondozási egységek, valamint akkor akadály-mentesítették az intézményt, és újították fel a játszóudvart.

Most a második ütemben egy újabb nyertes minisztériumi pályázatnak köszönhetően a régi épületben működő három gondozási egység felújítására nyílt lehetőség. Az elvégzett munkálatokat a keddi sajtóbejáráson ismertették.

A felújítás során az összes olyan egységet érintették, amelyben gyerekek tartózkodnak, így számukra a napközbeni ellátás komfortfokozata emelkedett. Az új nyílászáróknak, a külső hőszigetelésnek és fűtéskorszerűsítésnek köszönhetően a téli időszakban a kisebb hőveszteség miatt jelentős költségmegtakarítás érhető el, mindamellett, hogy kellemes klímájú szobákban tölthetik napjaikat a gyerekek.

Galéria!

- Sopron önkormányzata fontosnak tartja, hogy kihasználja a pályázat nyújtotta lehetőségeket és a megnyerhető források segítségével fejlesztéseket hajtson végre intézményeiben. Különösen fontosak azok az intézmények, melyekben a gyerekek nevelése történik - fogalmazott Fodor Tamás polgármester, majd elmondta, a Zöld Ág Bölcsődére összesen mintegy 100 millió forintot költöttek, a második ütemre 19 millió forintos fejlesztés jutott.

- Az önkormányzat az elmúlt években mintegy 2,2 milliárd forintos támogatást nyert Sopron intézményeinek felújítására és a nevelés, oktatás feltételeinek javítására. A város ezekhez a fejlesztésekhez 260 millió forintos önrésszel járult hozzá - hallhattuk a polgármestert, aki hozzátette,meg kell becsülni ami van, s örülni kell annak, hogy a beruházási munkákat be tudják fejezni.

Tóth Éva, önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a számszerűsíthető fejlesztés adatai önmagukért beszélnek, ugyanakkor jelzik azt, hogy az önkormányzat fontosnak tartja a legkisebbek és a családok sorsát.

Vati Istvánné, a  Zöld Ág Bölcsőde vezetője portálunknak elmondta, a nyílászárók cseréje már nagyon szükséges volt. Akadt, hogy a havat fújta be a szél, s ki sem tudták nyitni azokat rossz állapotuk miatt. A fűtéskorszerűsítéssel pedig jelentős költségeket takaríthatnak meg. Az intézmény életét jelenleg kitölti az újonnan érkezett bölcsisek beszoktatása, s a nagyobbakkal pedig az őszre hangulódnak; gesztenyéket, faleveleket gyűjtenek.

Olvasóink írták

  • 1. rozinéni 2011. szeptember 27. 18:28
    „szivből gratulálok, a jegenye sori ovodára is ráférne a felujitás,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Saphir-botrány - Kérdéses újranyitás, kártalanítás

Az újranyitással kapcsolatban tárgyalások folynak, a hoppon maradt vendégek kártalanítása nem… Tovább olvasom