Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Felújítják az iskolát

Sopron - A soproni téglagyár szakembereinek ingyenes közreműködésével újítják fel a Fáy-szakközépiskolát. Megszépül az intézmény udvara, valamint korszerűsítették a sportpályát is.

A soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola megalapításának 125. évfordulójáról idén ünnepi rendezvénysorozattal emlékeznek meg. A program egyik lényeges állomása lesz az őszi Nyitás a Jerevánra nevű közösségépítő rendezvény. Ennek első lépéseként kezdődött el az iskola udvarának rendbetétele.

– A közintézményeknek a soproni téglagyár ingyenesen felajánlja segítségét – mondta el Herczeg Lászlóné, az iskola igazgatója. – Hatos László, a cég vezetője együttműködő volt, így a gyár szakemberei végezték el a lakatosmunkákat. Elkészült a sportpálya hátsó kerítésén lévő kapu, az udvar fém védőhálóját is kijavítottuk, korszerűsítettük a sportpályát. Folyamatban van a füvesítés, a festés – tette hozzá az igazgató.

Olvasóink írták

 • 3. marekjanos 2009. július 21. 13:29
  „Kedves Hozzászólók!

  Köszönettel vettük az észrevételeket. Az iskola udvarának átadását szeptember 26-ra tervezzük, bízunk benne, hogy azután a Jereván diákjai, illetve a sportolásra vágyók hasznosan és értelmesen tudják majd eltölteni szabadidejüket intézményünk kapuin belül. A sportpályát ez idáig is rendszeresen használták, többnyire a kerítésen való átmászással, ami véleményünk szerint balesetveszélyes és nem megoldás. Hozzáteszem, hogy az udvar területe, illetve az iskola környéke bekamerázásra kerül. A területet mindenki saját felelősségére használhatja, de az udvar nyitvatartása idején folyamatos portaszolgálatot biztosítunk az épületben, valamint minden tevékenységet kollégánk figyel és rögzít a kamerákon keresztül. Ezzel nem korlátot szeretnénk szabni, csupán a biztonságot tartjuk szem előtt, valamint befektetett kétkezi munkánkat szeretnénk megóvni. A sportpálya mellett az egész területet parkosítjuk, köztéri padokat helyezünk el, kisgyermekeknek homokozót alakítunk ki. A terület közel 3000 négyzetméter, ami ezáltal nem csak sportolásra, de pihenésre, kikapcsolódásra is alkalmassá válik.
  Az iskola környezetében időről időre megjelenő szemét kérdése egyik legnagyobb megoldandó problémánk. Ezen folyamatosan dolgozunk, és úgy gondolom erre megfelelő megoldást tudunk találni.
  Az iskola előtti szintén parkos területen előszeretettel bandáznak kisebb nagyobb csoportok. Megjelenésük rendszeres és elszomorító. Sajnos többszöri intézkedés ellenére sem sikerült ezt a problémát megoldanunk. Hozzátesezem, az iskola bejárati részénél lévő területet szintén felújítjuk, parkosítjuk, ezt az Önkormányzat segítségével. A zöldövezet átláthatóvá válik, a kamerás megfigyelőrendszer ennek a területnek is részévé válik. Talán mindez megoldást jelent majd a problémára.
  Mégegyszer köszönjük az észrevételeket, és várjuk az esetleges ötleteket!

  Marek János”
 • 2. egysoproni_ 2009. július 20. 18:41
  „A közterületen való alkohol fogyasztás TILOS a városban! Ezt helyi rendelet szabélyozza amit ha rendőr meglát akkor feljelentéssel díjazza! Kivételt képez a bornapok stb... de csak és kizárólag a rendezvény helyszínén és nem attól távolabb!”
 • 1. Filtec 2009. július 20. 11:34
  „Szép dolognak tartom ezt a gesztust az iskola részéről.

  Remélem, az önkormányzat is besegít anyagilag, hisz az ő dolga lenne, hogy a lakótelepen élő gyerekek kulturáltan tudjanak sportolni.

  A múltkor arra bicikliztem, és rengeteg szemét volt a kerítés körül, az udvaron. Remélem, sok kukát is kitesznek!

  Ja, meg a kerítésen ülve söröztek többen. Nincs valamilyen törvény, hogy az iskoláktól 200 méterre, meg közterületen tilos az alkoholfogyasztás?  --”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határőrbódét állítottak Sopron belvárosában

Sopron - A Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás péntek este Sopronban a… Tovább olvasom