Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Felújítják a Wallner-lővert

Összesen hetvenmillió forintot költ Sopron a Villa sori Wallner-lőver fe+lújítására.
A valaha szebb napokat látott Villa sor 4. szám alatti épületben lázas munka folyik. A tervek szerint május végére megújul a ház, amiben néhány éve még önkormányzati bérlők laktak. A lelakott, elhanyagolt épület többéves magárahagyatottság után most régi pompáját nyeri vissza. A polgármesteri hivatal megrendelésére a Soproni Ingatlankezelő Kft. vendégházat alakít ki az egykori Wallner-villából, ahová a prominens vendégeket szállásolják majd el.

Külső-belső megújulás

– A polgármesteri hivatal megrendelésére és a tőlük kapott terv alapján nagyrészt saját munkaerővel, részben pedig alvállalkozókkal dolgozunk a Villa soron – mondta el a Kisalföldnek Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezetője. A munka során a falakat körbeszigetelik, megerősítik, s ahol kell, kicserélik a födémet, betonoznak, áthelyeznek néhány falat és nyílászárót, vakolnak. A szerkezeti munkák nagy része már elkészült, a tervek szerint május végére át is adják a kívül-belül felújított épületet és a megtisztított, rendbe hozott kertet. – Minderre eredetileg hatvanmillió forintot szánt az önkormányzat, de még tízmillióra lesz szükség a padlás rendbetételére, a tetőtér-beépítés lehetőségének megteremtésére – fogalmazott az ügyvezető.

Régi terv új köntösben

A Wallner-villát már az előző önkormányzat is szerette volna felújítani. Néhány éve az a hír járta, hogy polgármesteri rezidencia lesz a patinás épületből, ám ebből semmi sem lett. Az üres házban évekig csak a szél járt, s ha a gaz már túl nagyra nőtt az udvaron, akkor lekaszálták.

Csak gondnok

– A megújult villát vendégházként használja majd az önkormányzat, a város prominens vendégeit itt szállásolják el – árulta el dr. Dobos József. A jegyző hozzátette, van ugyan már egy vendégház, de azt leginkább köztisztviselők csereüdültetésére használják. Kérdésünkre, hogy milyen személyzettel működik majd az exkluzív vendégház, a jegyző azt válaszolta, nem lesz külön munkaerőre szükség, a másik vendégház gondnoka a Villa sori teendőket is el tudja látni. A városházán úgy vélekednek, ez így olcsóbb megoldás, mint szállodába küldeni a vendégeket, hiszen a házat csak egyszer kell megépíteni és rendbe tenni.Hogy az itt elszállásolt prominensek mit szólnak majd a „kiszolgáláshoz", mit esznek, hol és hogyan, az egyelőre még a villa titka...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosították a Lövér-rendeletet

A közlekedési koncepcióról szóló tájékoztató váltotta ki a legnagyobb vitát a tegnapi közgyűlésen. Módosították a Lövér-rendeletet, megszavazták a kórház műszerbeszerzését, a luxusadó-rendeletet és a város bűnmegelőzési stratégiáját. Tovább olvasom