Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Felújítják a templomot

Und - Várhatóan a jövő hónap elejére elkészülnek Undon a templom felújításával. Ezzel egy időben a kultúrház átalakítása is befejeződik.
Elkezdődött az undi templom felújítása: leszigetelik, belül festik a falakat, társadalmi munkában elvégzik a külső tereprendezést is. A felújításhoz az egyházmegyétől kaptak mintegy négymillió forintot, a nemzeti és etnikai hivatal intervenciós alapjából 800 ezer forint támogatáshoz jutottak, de a helybéliek is jelentős összeget áldoztak a templomra. A munkálatokkal várhatóan a jövő hónap elejére készülnek el, és a templom védőszentje, Márton neve napján áldhatják meg.

– A templom felújításával egy időben a kultúrház rendbetétele is elkezdődött – mondta el érdeklődésünkre Guzmits Ferenc, a település polgármestere. – A község erre a célra a megyei területfejlesztési alapból nyert el mintegy 2,4 millió forintot. Az épületben ebből a pénzből újítják fel a vizesblokkot és megoldják akadálymentesítését is.

A polgármester hozzátette még, az óvoda szeptembertől átköltözött az iskola épületébe. Az óvoda épületének tulajdoni sorsáról a bíróság dönt, a településen azonban bíznak benne, hogy megkapják.

– Nagy szerencsénk, hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került települések pályázatán 11 millió forint pluszpénzt kaptunk – folytatta Guzmits Ferenc. – Az összeget a működésre költjük, s így tudunk tartalékolni az önrészre. Várjuk a kistelepülések számára kiírt uniós pályázatok megjelenését.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételcsodák versenye

Sopron–Bécs - Szakácsversennyel kezdődött, s holnap a Liszt-központban szakmai kiállítással és… Tovább olvasom