Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Felújítják a Festőterem épületét

A Petőfi téri mélygarázs építésével párhuzamosan, hamarosan hozzáfognak a Festőterem felújításához is.
A munkálatok mintegy 35 millió forintba kerülnek. – A Festőteremnek a XIX. században épült késő barokk palota ad otthont. A tömböt utoljára másfél évtizede renoválták – mondta Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezető igazgatója. – A külső felújítás immár elengedhetetlenné vált, ezért a kht. már tavasszal hozzáfogott a felújítás előkészítéséhez. A vakolási és festési munkák mellett az ablakok cseréjére is szükség lesz, a régiek elvetemedtek.

Ezzel együtt a Festőterem padlásterében lévő jelmezraktár is teljesen megújul. Szigeteléssel, tágas helyiség és vizesblokk kialakításával optimális körülményeket teremtünk a színházi jelmezek állagmegóvásához.

A munkálatokat szeptember végéig kell befejezni a kivitelezőnek, hiszen október közepén már a soproni Petőfi Színház elmúlt 15 évéről nyílik a Festőteremben kiállítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulajdonosváltás után bezár az Ózon?

Sopron egyetlen négycsillagos kempingje az Erdei malom közben bezár, mert az elmúlt évben tulajdonosváltás történt, és a terület, valamint a kempinget működtető kft. új birtokosa szeretné továbbadni a területet. A kemping a rendszerváltás idején épült, 1991-től működik. Hogy mi is történt az elmúlt években, arról dr. Gimesi Szabolcsot kérdeztük, akinek családja a közelmúltig a kempinget működtető kft. kétharmados üzletrész-tulajdonosa volt. Tovább olvasom