Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Felújítják a fegyház melletti lakótelep kerítését

Sopronkőhida - Több mint egymillió forintból újítják fel a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lakóövezetének kerítését. Ezt tegnap jelentette be Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat vezetője.
– Még a választás előtt sokat beszélgettem az itteni emberekkel, és már akkor szóba került a fegyház melletti lakótelep kerítése, amelynek felújítását többen szorgalmazták – mondta Simon István alpolgármester tegnapi – a helyszínen tartott – sajtótájékoztatóján. – A közelmúltban felkerestem dr. Pantali Zoltán tábornokot, az intézet parancsnokát, és beszélgettünk a lehetőségekről. Kérése az volt, hogy az önkormányzat biztosítson 1,3 millió forintot, a munkaerőt pedig ő biztosítja. Egyeztettem a részönkormányzattal is, és úgy döntöttünk, biztosítjuk a szükséges összeget, hiszen a településrész érdeke is, hogy megújuljon a kerítés.
A tájékoztatón jelen lévő Pantali Zoltántól megtudtuk, az intézetnek nincs forrása erre a munkára, ezért fogadta örömmel a bejelentést. A kerítés – amely összesen 300 méter hosszú – 1890–1900 között épült. Állapota már tizenöt éve leromlott, balesetveszélyessé is vált. A telepen 110 család él, sok gyermekkel. A munkaerőt az intézet biztosítja, így 35–40 elítéltnek tudnak munkát biztosítani, akik egy kis keresethez is jutnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drasztikus gyógyszerárváltozás

Akad olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszer, amelynek ára háromszorosára emelkedett augusztustól, ugyanakkor néhány gyógyszerért kevesebbet kell fizetnünk. Összességében nem a gyógyszerárak növekedtek, hanem a tb-támogatás csökkent drasztikus mértékben. Tovább olvasom