Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felújítják a Csengery utcát

Útfelújítási munkák kezdődnek Sopronban, a Csengery utcában. Várhatóan november 15-ig.
Az útépítés ideje alatt a forgalmi rend nem változik, de folyamatos forgalom- és sebességkorlátozásra kell számítani, mondta el Vadasi Péter, a megyei közútkezelő fő-építésvezetője. Esetenként félpályás útlezárások is lesznek. A szakasz teljes hosszában új aszfaltburkolatot kap, vagyis úgynevezett „faltól falig" felújítást valósítanak meg. A munkák befejezését követően megváltozik a Csengery út vonalvezetése. Felújítják a kapubejárókat és a járdákat. A csapadékcsatornákat és víznyelőket szintbe emelik. Átépítik az autóbuszöblöket, párhuzamos parkolókat alakítanak ki az út mellett. Mind az autóbuszöblöket, mind a járdákat díszkővel rakják ki.


Az autóbuszok útvonalát nem befolyásolja az útépítés, viszont az adott szakaszon egészen biztosan késésekre kell számítani.
A munkálatokat a körforgalomnál kezdik el, és onnan haladnak a Mátyás király utca felé. Az elkövetkező napokban valószínűleg máris forgalomkorlátozással kell számolnunk. Ekkor helyezik ki az útjelző táblákat és megkezdik a geodéziai munkákat, kijelölik azokat a szakaszokat, ahol változást terveztek. Az érdemi, bontási munkálatok valószínűleg pénteken kezdődnek. A tervek szerint az első négy-öt hétben az összes szegélyt lerakják, a második szakaszban pedig a burkolatépítést és a díszburkolat kialakítását végzik, a legvégén pedig festenek.
A felújítások összesen 77 millió forintba kerülnek és remélhetőleg november közepéig befejeződnek.

A 85-ösön festik az útburkolati jeleket

A 85. számú út Fertőszentmiklós és Pereszteg közötti felújított szakaszán megkezdték a burkolati jelek helyének a kijelölését és – az időjárástól függően – várhatóan ma elkezdik a vonalak felfestését is. Ha nem nehezíti eső a munkálatokat, valószínűleg egy hét alatt végeznek. Komolyabb forgalomelterelésre nem kell számítani, azonban ahol éppen fest a gép, helyi korlátozások előfordulhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tesztelik az oltóanyagot

Ma már „élesben” is vizsgázik a madárinfluenza elleni magyar oltóanyag. A külföldre… Tovább olvasom