Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Felújításra váró utcák

Sopron - Megkezdődött a Pócsi utca felújítása. Ezúttal megépítik a szennyvízcsatornát is. A beruházás összesen 83 millió forintba kerül.
Lezárták a Pócsi utcát, hogy a gyalogosok és az autók helyett a munkagépek vegyék át a főszerepet a hangulatos utcában. Az itt működő vállalkozások (és a könyvtár) bizonyára nem örülnek annak, hogy hónapokig lezárják az utcát, de megéri türelemmel lenni, mert ha elkészül, akkor bizonyára nagyon szép lesz. Megújítják a vízvezetéket, kiépítik a szennyvízcsatornát és az esővizet elvezető rendszert. Ezt követően új burkolatot kap az úttest és a járdafelület is. Abban az esetben, ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor decemberben, még karácsony előtt elvonulnak a kivitelezők.

A Pócsi utca felújításával régi adósságát törleszti a város, de azért akad még bőven rekonstrukcióra váró utca. Ilyen például a már-már katasztrofális állapotban lévő Ady Endre út, de a Baross és a Vándor Sándor utcára sem lehetünk büszkék. Németh Gábor olvasónk szerint lassan véget ér az útfelújítások szezonja, de mint szerkesztőségünknek küldött levelében írja, „sajnos a Baross út és a Vándor Sándor utca megmaradt továbbra is Sopron szégyenének".

Az Ady Endre út felújítása már évek óta napirenden van, talán hamarosan – a Pócsi utca után – hozzálátnak, de sokáig nem odázható el az említett két utca rendbetétele sem.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint nyolcszázan kerekeztek a Liszt-túrán

Harka–Doborján - Több mint nyolcszázan vettek részt a harkai–doborjáni… Tovább olvasom