Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Felújításra vár a Fertő tó körüli kerékpárút

Felújításra vár a Fertő tó körüli kerékpárút

Hidegség felújítaná, Sarród pedig folytatná a Fertő tó körül eddig megépült kerékpárutat. A beruházások összértéke meghaladja a félmilliárd forintot.

2007.07.05. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Hidegségen a Fertőboz, illetve Fertőhomok felé eső mintegy három kilométeres kerékpárútszakasz felújítására több pályázatot is beadtak. Kovács István polgármester úgy számol, legkésőbb jövő év tavaszán elkezdődhet a kivitelezés. Az összköltség eléri a negyvenmillió forintot, ennyi pénze az önkormányzatnak viszont nincs. Ezért is lenne szükség a pályázat pozitív elbírálására.

– Tudjuk, sokáig nem halasztható a felújítás – mondta a faluvezető. – Ezen a részen tavaly kivágták a nyárfák nagy részét, mondván, a gyökerek miatt hullámosodott fel az aszfalt. Az út állapota folyamatosan romlik, az elmúlt években komolyabb fejlesztés nem történt.
Sarródon viszont mintegy hét kilométer hosszan folytatnák a kerékpárutat, a település és a határ között. A közelmúltban megtartott egyeztetésen elhangzott, amint megvalósul a beruházás, Balftól egészen a magyar–osztrák határig lehet eljutni kerékpárral. Az elképzelések szerint Sarród és Nyárliget belterületén külön sávon, míg a külterületen az országúton vezetne a kerékpárút. A kiviteli tervek már készülnek, ezt követően adhatják be a pályázatot. A beruházás összköltsége eléri a félmilliárd forintot.

P. Horváth László

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...