Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Felújítások a szünidő után is

Sopron - Az oktatási intézményekben az élet nyáron sem áll meg, ilyenkor van itt a felújítások ideje. Az idei beruházások összértéke 264 millió forint. Sopronban több intézményben nem végeznek szeptemberig a kivitelezéssel.

Sopronkőhidán az óvodában a teraszt javítják ki napokon belül, és hamarosan megkezdik a Király Jenő utcai óvodában az orvosi szoba kialakítását. A Hársfa sori tagóvodában is napokon belül kezdődik csak el a munka, a radiátorokat kell megjavítani.

Az önkormányzat közlése szerint a kivitelezéssel járó kellemetlenségek nem hátráltatják az oktatónevelő munkát.
Több intézményben később kezdenek dolgozni a szakemberek. A Gárdonyi-iskolában a folyosó burkolatát újítják majd fel, a Király Jenő utcai bölcsőde udvarán járdát építenek, a balfi tagóvodában megerősítik a tető szerkezetét, a Szarvkői úti bölcsődében felújítják a szennyvízhálózatot és akadálymentesítést végeznek. Ezeken a helyeken szeptemberre biztosan nem végeznek, és a Hermann Alice Óvodában, a Lackner-iskolában, a Jereváni Kék Óvodában is később végzik az ablakcserét. A Deák téri bölcsődében új parkettát fektetnek le, a központi gyermekkonyhán a szellőztetés rekonstrukcióját valósítják meg és más átalakításokat is terveznek itt ebben az évben. A gyermekek átmeneti otthonában új szárny épül, a 123 millió forintos beruházást augusztus első felében adja át az önkormányzat.

A Zöld Ág Bölcsődében húsz férőhelyes új gondozási egységet és felújított játszóudvart alakítanak ki. Fotó: M. D.
A Zöld Ág Bölcsődében húsz férőhelyes új gondozási egységet és felújított játszóudvart alakítanak ki. Fotó: M. D.

Az önkormányzattól megtudtuk: a beruházások többségét év végéig megvalósítják. Jelenleg a pályáztatások, a közbeszerzési eljárások lefolytatása van folyamatban, s a szerződések megkötése után mindenütt megkezdődik a munka. Állításuk szerint az intézményekben máskor sem csak nyárra korlátozódnak a munkálatok, számos rekonstrukciót végeznek a tanév során is. Úgy látják, hogy a kivitelezéssel járó kellemetlenségek nem hátráltatják az oktató-nevelő munkát, a felújítás pedig a város és az intézmény közös érdeke.

Intézménybővítések. A Zöld Ág Bölcsődében húsz férőhelyes új gondozási egységet és felújított játszóudvart alakítanak ki, új eszközöket szereznek be összesen 55 millió forintból, a munkálatok még tartanak – erről Abdai Géza alpolgármester tartott tegnap sajtótájékoztatót. Az is elhangzott: öt új munkahelyet teremt a város a beruházással, melynek java részét (49 millió forintot) a Nyugat-dunántúli Operatív Programból kapott támogatás biztosította, hatmillió forintot az önkormányzat adott önrészként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plébánoscserék

Győr-Moson-Sopron - Néhány soproni, illetve városkörnyéki plébánián plébánoscserék lesznek augusztus… Tovább olvasom