Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Felújítás vagy javítgatás ?

Reménykedhetnek a Csóronfalvi, a Vak Bottyán, a Mészverem, a Bella Lajos és a Lehár Ferenc utca, valamint a Thököly tér lakói. A csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését követően elkezdődött az útfelületek egyenetlenségeinek eltüntetése.
Mint korábban beszámoltunk róla, a vízelvezető rendszer 200 millió forintba került. Hetvenötmilliót címzett támogatásként kapott a város, húszmilliót pedig a vízügyi célelőirányzat biztosított, a többit az önkormányzat állta, illetve állja, mert a munkálatok része az utak helyreállítása is. A kurucdombiak abban bíztak, hogy végre rend lesz a környéken, megszűnik a város peremkerületeire oly jellemző elhanyagolt állapot, és nemcsak a házak, valamint környezetük szépül meg, hanem az utcák is új felületet kapnak, úgy, hogy végre egy szintbe kerülnek az aknafedelekkel.
Szóka Sándor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának főmunkatársa érdeklődésünkre elmondta, már elkezdődtek a munkálatok. Első lépésként a Csóronfalvi, a Vak Bottyán utcában és Thököly téren javítják ki az útfelületeket, ezt követően pedig kőzúzalékos borítást kapnak, bitumenes spricceléssel.
Ez a technológia ugyan nem azonos az aszfaltszőnyegezéssel, de régről ismert. A probléma csupán annyi, hogy ettől még nem kerül egy szintbe a felület, és sok helyen megsüllyedt aknafedél, sőt, tovább nő, ha csak egy centivel is, a szintek különbsége. Arról nem beszélve, hogy az aszfaltozás tartósabb, de költségesebb is, amire a jelek szerint egyelőre nincs pénz.
Várhatóan jobb minőségben készül el a jelenleg katasztrofális állapotban lévő Mészverem utca és a csak nyomvonalában létező, már mindkét oldalon házakkal szegélyezett Bella Lajos utca, ahol még gázvezeték is épül. Külön feladat a Lehár rendbetétele, hiszen a város egyik legelhanyagoltabb utcája volt eddig. Itt is dolgoznak már az építők. Sajnos, egyelőre arról még nincs döntés, hogy mi lesz a Lehár és az Ikva között felépült lakótelep földútjaival, amelyek már az önkormányzat tulajdonát képezik. Mint megtudtuk, vagy a város finanszírozza a szilárd burkolat megépítését, és a költségeket aztán visszaterhelik a lakókra, vagy közösségek szerveződnek és pályázhatnak hatvan százalékos támogatásra, amennyiben lesz pénz lakossági útalapra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjöttek a nyaraló hattyúk

Jó pár évvel ezelőtt még nagy kuriózumnak számított, amikor az Ibolya-tóhoz egy hattyúpár érkezett.… Tovább olvasom