Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Felújítás társadalmi munkában

Sopron - A kötelező karbantartáson túl a legtöbb településen több pénz nem jut az iskola és az óvoda felújítására. Van, ahol társadalmi munkában szépítik az intézményt.

A nyári időszak az iskolák, óvodák felújításának ideje. Körképünkben néhány településen azután érdeklődtünk, hogy milyen munkálatokra futja a költségvetésből.

Fertőszentmiklóson szolidan

Fertőszentmiklóson ebben az évben komolyabb felújítást nem terveznek. Horváth Tibor polgármester elmondta: készülnek az átfogó felújítás kiviteli tervei. A mintegy 250 millió forintba kerülő beruházáshoz pályázati pénzt remélnek, úgy tervezik, hogy a következő évben megkezdődhetnek a munkálatok. Ennek keretében tanmedence épül, valamint bővítik a tornacsarnokot, kicserélik a nyílászárókat, és kívül-belül megszépül a Felsőbüki Nagy Pál nevére keresztelt általános iskola.

Harkán összefogtak

Harkán társadalmi munkában tették rendbe a belső udvart, valamint a homlokzatot. – A település is adott be pályázatot, de nem nyertünk. Így komolyabb dolgokat nem tudunk elvégeztetni, csupán a kötelező festésre futja – tájékoztatott Szabó Károly polgármester. – Az önkormányzat több pályázatot is beadott, ugyanis szeretnénk megoldani az Ikva patak mederrendezését, valamint a belterületi csapadékvíz elvezetését. Tartalékolnunk kell tehát, hogy meglegyen az önrészünk.

Fertőrákos bővítést tervez

Két éven belül bővítik az óvodát Fertőrákoson. Palkovics János elmondta, egy tornaszobát alakítanak majd ki, továbbá új helyre kerül a tálaló. A beruházás költsége eléri a tízmillió forintot. Az iskolában pedig a szokásos felújítást végeztetik el.

Társultak

A petőházi és a fertőszentmiklósi polgármester a napokban írta alá az iskolák társulási szerződését. Ennek értelmében az alsó tagozat Petőházán maradt a felsősök átjárhatnak a szomszédos településre.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi menyegző Sopronban

Sopron - Egy németországi nyári táborozás alkalmával ismerkedett össze a soproni Sterlik Nikolett (26) és a madridi Jorge Gonzalo (29). A találkozásból szerelem szövődött, most szombaton pedig már esküvőt tartanak. Amúgy spanyol–magyar módra. Tovább olvasom