Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Felújítás előtt a kópházi „fő

Kópháza - Pályázati pénzből, két ütemben tervezik Kópházán a Petőfi tér felújítását. A településen emellett az Ikva patakon két, kerékpáros- és gyalogoshidat is építenek.
A Leader-egyesülethez beadott pályázat sikeres elbírálása után, már idén ősszel elkezdődhet Kópházán a Petőfi tér felújítása. Az önkormányzat a faluközpont megóvására tizenhárommillió forintos támogatást szeretne elnyerni. Ebből a pénzből első ütemben el lehet végezni a parkosítást, padok, játszóeszközök kihelyezését. Az elnyert támogatáshoz nem kell önerő, az önkormányzatnak az áfát kell megfizetni.

– A Petőfi tér meghatározó része a településnek, ugyanis itt található az önkormányzat, a posta, a gyógyszertár, az orvosi rendelő és a nagybolt – mondta Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere. – Naponta sokan megfordulnak itt, s szeretnénk, ha egy kulturált, szép tér fogadná a helybélieket.

A teljes felújítás ötvenmillió forintba kerülne, de ennyi pénzünk nincs.

Így különösen fontos lenne, ha sikeresen szerepelnénk. Idénre még be van tervezve az óvoda korszerűsítése, valamint az iskola homlokzatának felújítása.

A polgármester hozzátette, tavasszal kezdődik a települést átszelő kerékpárút kivitelezése. Ennek keretében a 84-es számút főúttal párhuzamosan, valamint a kis kópházi részen az Ikva patak felett kerékpáros- és gyalogoshidat is építenek. Ugyancsak tavasszal alakítják ki a lakóparkban a játszóteret. A szükséges játékeszközöket az önkormányzat már beszerezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Haydn-zeneiskola programjai az emlékévben

Fertőd - A 2009-es Joseph Haydn-emlékévben a fertődi zeneiskola egész éven át kiemelten foglalkozik… Tovább olvasom