Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Feltöltőkártyával csalnak

Sopron és környéke - Ismét megjelentek azok a csalók, akik akár egymillió forintos pénznyeremény ígéretével keresik fel gyanútlan áldozatukat.

Egy olvasónk alaposságának köszönhető, hogy nem „dőlt be" az első hallásra vonzónak tűnő nyereményjátéknak. Az ismeretlen telefonáló azzal az ígérettel jelentkezett nála, hogy gratulál, egymillió forint készpénzt nyert a T-Mobile nyereményjátékán. Annyit kért az illető, hogy húszezer forintot töltsön fel a megadott telefonszámra. A hölgy azonban bizalmatlan volt, így felhívta a szolgáltatót, ahol közölték vele: nincs ilyen nyereményjátékuk. Azt is hozzátették, amennyiben lenne játékuk, feltöltőkártya-adatot akkor sem kérnek.

A Kisalföld a szolgáltató cég kommunikációs igazgatóságán megtudta: az utóbbi hónapokban valóban jelentősen nőtt azon visszaélések száma, amikor ügyfeleiket ismeretlenek telefonon – nyeremény ígéretével – megkeresik és érvényes feltöltőkártyakód bediktálását kérik. A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy érvényes feltöltőkártyakódot soha, semmilyen okból másnak – főként ismeretleneknek – ne adjanak ki. Emellett idegenek által megadott hívószám egyenlegét elektronikusan ne töltsék fel. Az elkövetők ugyanis így az érintetteknek kárt okoznak, az önként átadott információkkal visszaélnek. Ilyen esetekben az okozott kárért a szolgáltató felelősséget nem tud vállalni. Amennyiben hasonló megkereséssel találkozik valaki vagy a feltöltőkártya kódjával visszaéltek, érdemes feljelentést tenni a rendőrségen.

Olvasóink írták

  • 3. Intel 2009. február 05. 22:38
    „matriné megint képbe van:))))))”
  • 2. jockey 2009. február 04. 13:34
    „Akit ezzel át lehet verni, annak minden elismerésem.”
  • 1. matriné 2009. február 03. 13:56
    „Kártyázzunk! Vannak a bankok által kibocsájtott bevásárló kártyák! No,és ezeknek vannak havi és éves "költségei" is amiért a bank nem szolgáltat semmit azon a kis plasztik kártyán kívül. Ugyan is azzal nemtörődnek, hogy ezek a kártyák lejártak és nem valók semmire. De a megszokott pénzt a folyószámláról előszeretettel leemelik! Vagy követelik fenyegető levelekkel sőt késedelmi kamatokat raknak rá azzal mit sem törődve, hogy nincs is más pénzmozgás rajta mint, amit a bankok gerjesztenek! Hisz nincs is kártya, vagy lejárt a érvényessége. Nem is beszélve arról, hogy hogyan adják át az ügyfelüknek. Azzal meg egyáltalán nem törődnek, hogy az ügyfél megkapja e, átvette e!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágák a városi sírhelyek

Sopron - Változtak a temetkezés költségei, a sírhelykiváltások és a szertartások árai. A díjak… Tovább olvasom