Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Féltik az Erzsébet-kertet a rongálóktól

Hiába a gyönyörű kert, az uniós szabályok szerinti új  játszótér, ha a város lakói nem tudnak vigyázni rá.
Vödör, raklapok és műanyag flakonok a patak partján
Hiába a gyönyörű kert, hiába az uniós szabályok szerinti új  játszótér, ha a város polgárai nem tudnak vigyázni rá. A Soproni Városüzemeltetési Kft. igazgatója szerint a parkőri rendszer visszaállítása nem megoldható, helyette a polgári őrséget bízzák meg a felügyelettel.

Áldatlan állapotok

– Kislányunk születését követően az Erzsébet-kert miatt költöztünk az Ady Endre útra, de csalódás ért minket – mondja Lendvai Csaba. – Miközben a kulturális főváros címre pályázik Sopron, a város egyik legszebb parkjában kutyaürüléket kerülgetve bukdácsolunk a letört járdaszegélyekben.
– Elkészült az új fa játszótér, de már nincsenek meg a gyűrűk, a napokban eltűnt az egyik csúszda is – folytatja a fiatalember. – Nincs bajom a kutyákkal, de semmi keresnivalójuk a játszó gyerekek között. A külföldön látottak alapján alacsony, vidám kis kerítéssel kellene védeni a totyogó gyerekeket.

Elégtelen közvilágítás

Csaba folytatja még a sort: a közbiztonságot bizonyára javítaná, ha hatékonyabb közvilágítás lenne az Erzsébet-kertben. A kisgyerekes szülők a park egyetlen ivókútját is hiányolják, mely lassan két éve működésképtelen. Csaba fiatal felesége babakocsis sétái során pedig nagy ívben kerüli az „illusztris" vendégeiről híres „gombát", nem szeretné, ha kislányuk is hallaná a  beszólásokat.
– A régi, jól bevált parkőri rendszer visszaállításával a problémák egy részét biztosan meg lehetne oldani – véli Csaba. – Gyerekkoromból emlékszem még rájuk, szurkálós botjukkal remekül elriasztották az eszetlenkedőket.

– A mai viszonyok között a parkőri rendszer már nem működőképes – mondta el Kelemen Imre, a városüzemeltetési kft. igazgatója. – Hiányoznak azok a működési jogosítványok, melyek birtokában a parkőr a vandálokkal szemben felléphetne, és ezek nélkül a testi épségét nem tudjuk garantálni. A tökéletes megoldásra, a feladatra szakosodott hivatásos őrző-védő szolgálat alkalmazására nincs pénzügyi kerete az önkormányzatnak.

Nincs forrás

Ehelyett a polgári őrség bevonásával tervezik megóvni a kertet – tudtuk meg Kelemen Imrétől. A játszóeszközök karbantartására és pótlására sincs elég forrás, így kerítést sem tudnak építeni. Az igazgató szerint csak akkor érdemes elkeríteni a játszóteret, ha már a felügyelet megoldott. Reményei szerint a helyzet egy-két éven belül megoldódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a körforgalom

Április 30-án adják át a soproni Kossuth utca – Táncsics utca kereszteződésében épülő… Tovább olvasom