Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Feloszlott a nagycenki testület

Nagycenk - „Jogerősen" is feloszlatta saját magát csütörtökön a nagycenki képviselő-testület. A csütörtöki rendkívüli ülésen hat nem és három igen ellenében nem vonták vissza a július 26-i döntést.
Zsúfolásig megtelt csütörtökön kora este a nagycenki községháza díszterme. A helybéliek érdeklődése mellett a képviselők ismételten szavaztak a testület feloszlatásáról. Mint arról korábban beszámoltunk (Kisalföld, július 28., Feloszlatta magát a nagycenki testület), Horváth János képviselő szóbeli javaslata alapján a testület hat igen és három nem ellenében feloszlatta saját magát. Ezt követően – július 30-án – Ivánkovics Ottó polgármester vétót nyújtott be a döntés ellen, ezért volt szükség a tegnapi ismételt szavazásra.

A rendkívüli ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy visszavonják, vagy sem július 26-i döntésüket. Hosszas vita után név szerinti szavazásra került sor. A végeredmény ugyanaz lett, mint július 26-án, vagyis hat nem, három igen ellenében helybenhagyták az eredeti határozatot. (Az ülésen betegsége miatt most sem vett részt Kenessei Károly.) A törvény értelmében a helyi választási bizottságnak július 26-át követően harminc nap áll rendelkezésére, hogy összeüljön és három hónapon belül kitűzze az időközi képviselő- és polgármester-választás időpontját.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt gyermekkel az utcára kerülhetnek

Fertőszéplak - Kilátástalan élethelyzetbe került a Fertőszéplaki Primász-Balog család. Albérletüket… Tovább olvasom