Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Feloszlott a Jobbik soproni szervezete

A Jobbik soproni tagjai mindannyian kiléptek a pártból, így a pártszervezet megszűnt létezni a hűség városában - így kezdődik a soproni Jobbik utolsó közleménye.
Gőbl Gábor és Dr. Bendes Zoltán közleménye:

"10 évvel ezelőtt radikális jobboldali értékrenddel, erős nemzeti öntudattal bíró soproni emberek alapították a Jobbik helyi szervezetét. Két önkormányzati, két európai parlamenti, három országgyűlési, két időközi önkormányzati választáson személyesítettük meg és népszerűsítettük a Jobbikot, mely jelentős társadalmi erővé vált Sopronban is az elmúlt évtizedben. A Jobbik utolsó másfél évben vitt politikája messzire került tagok meggyőződésétől. A 2012-es majdnem 40 fős tagság mára 14 főre csökkent. 2016-18 között pedig már nem kívánt senki a népfrontossá váló Jobbik tagja lenni Sopronba.

Vona Gábor pártelnök áprilisi lemondása reményt adott az eredeti - csak a nemzet - irányvonalhoz való visszatérésre. Megütközve vettük tudomásul, hogy távozása csak taktikai, hiszen szemérmetlenül kijelölte saját utódait, akik „tovább a megkezdett úton"mottóval kérték a párton belül a támogatást. Erkölcsileg súlyosabb kérdés az: miképp tették mindezt?

A Jobbikból kilépő tagság elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a leköszönt pártelnök nevét tartalmazó weblapot hoztak létre Toroczkai László Jobbik alelnök lejáratására azzal a céllal, hogy megakadályozzák az elnöki tisztségért folyó tisztességes versenyt! Vona Gábor a nevét tartalmazó weblapon olvasható hazug, karaktergyilkos tartalmaktól a választási győzelmet vizionáló elnök nem határolódott el, holott erre nyilvánvalóan lehetősége lett volna. Ezt ő nem tette meg! Leplezetlenül igazolta, hogy a bukott politikai iránnyal való szakítás helyett a Jobbik továbbra is a liberális és baloldali erők felé tett gesztuspolitizálás továbbvitelében érdekelt! A soproni, nemzeti elkötelezettségű, immár exjobbikosok mindettől elhatárolódnak!

Elhatárolódunk a szovjet időket idéző pártirányítási módszerektől, a leszámolásoktól, a pártszakadását előidéző aroggáns vezetői döntésektől!

A jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fognak fáradozni a Jobbikból kilépők! Bizakodva tekintünk az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé. Dr. Bendes Zoltán és Gőbl Gábor önkormányzati képviselők a soproni közgyűlés független tagjaiként fogják kontrollálni a többségi hatalmat."

Gőbl Gábor
Jobbik Sopron leköszönt elnöke,
önkormányzati képviselő,
megyei alelnök

Dr. Bendes Zoltán
önkormányzati képviselő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedd magad Fertődön! Levendulaszüret Eszterházán

Szedd magad Fertődön! Levendulaszüret Eszterházán
Június 19-én (kedd) megkezdődik a levendula aratása Eszterházán. Délelőtt 10 és este 6 óra között a… Tovább olvasom