Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Félnek a gyalogosok Hosszúbánfalván

Nincs gyalogjárda Hosszúbánfalván, veszélyben érzik magukat a közelben élők. A Közút felülvizsgálatot ígért.
   
„A 10-es busz végállomásánál a száguldó autósok és motorosok miatt életveszélyben vannak a gyalogosok, miután kénytelenek az úttesten közlekedni, mert nincs járda" – kereste meg a hosszúbánfalviak panaszával szerkesztőségünket olvasónk, Füzy Tamás.

Véleménye szerint a nemrég felújított útszakaszon annak idején kellett volna legalább az egyik oldalon járdát kialakítani, de nem gondoltak rá a terveknél. Pedig nagy a forgalom, veszélyes a hely. A sarki házba már többször belehajtottak a Brennbergbánya felől érkező autók. Se zebra, se egy gyalogosokra figyelmeztető tábla, se egy sárgán villogó jelzőlámpa.

– A Sopron-Brennbergbánya bekötőúton a buszfordulónál, a Várhely út csatlakozásáig a lakott területen belül valóban nincs járda kiépítve, ezért gyalogátkelőhely sincs – reagált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője, Pécsi Norbert Sándor a panaszra.

Olvasónk szerint a nemrég felújított útszakaszon legalább az egyik oldalon kellett volna járdát kialakítani. Fotó: Magasi
Olvasónk szerint a nemrég felújított útszakaszon legalább az egyik oldalon kellett volna járdát kialakítani. Fotó: Magasi


– A beépítettség miatt előbbire sajnos nincs lehetőség, az önkormányzat pedig csak területvásárlással tudna járdát építeni. A „Gyalogosok" veszélyt jelző táblák kihelyezéséről a legrövidebb időn belül intézkedünk. A burkolati jelek létesítését a jövő évre tervezzük, de ha a festési keretben marad pénz, még idén felfestetjük. Az útszakasz forgalmi rendjét a rendőrséggel és az önkormányzattal közösen felülvizsgáljuk – ígérte a szóvivő. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden folytatódik a nyugdíjasegyetem

Széchenyi István a jelenünknek és a jövőnknek is szól című előadással folytatódik kedden délután 4… Tovább olvasom