Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Felmondták a határidőt

A konferencia- és kulturális központ felújításának kivitelezője, a Stettin Hungária Kft. felmondta a határidőt az építtetőnek, a Pro Kultúra Sopron Kht.-nek, így kérdésessé vált, hogy az ígért időre, azaz augusztus 20-ra befejeződik-e a nagyszabású építkezés.
– A hír igaz, felmondtuk a határidőt – válaszolta kérdésünkre a Stettin kft. ügyvezető igazgatója, Kerekes Attila. Mindennek oka a kivitelező cég szerint az, hogy a tervek nem a megfelelő ütemben és minőségben készültek, s ez hátráltatja az erőltetett ütemű építkezést. Kerekes szerint még nincs veszve minden, akár az augusztus 20-i, eredeti határidőt is tartani tudják, ennek azonban feltétele, hogy ma délelőttig megkapják a még hiányzó gépészeti és elektromos, valamint a belsőépítészeti terveket. – A jelenlegi feltételekkel képtelenség tartani a határidőt, ezért a felmondással tulajdonképpen intézkedést kértünk az építtetőtől – mondta el az ügyvezető igazgató.
Nem látja tragikusnak a helyzetet dr. Karner Gyula, a bonyolítással megbízott Győr-Ber Kft. ügyvezető igazgatója, aki a Pro Kultúra kht. felkérésére a helyszíni bejárást követően részletes elemzést készített a kialakult helyzetről.

Dr. Karner Gyula ügyvezető igazgató úgy ítéli meg, hogy a lemaradásért mindenki felelős, aki részt vesz a munkában, s nem hibáztatható kizárólag a tervszolgáltató. A szakember szerint jól szervezett, jól koordinált munkával a késedelem behozható, s még van esély az augusztusi műszaki átadásra.

A tervek folyamatosan módosulnak

Ha így van, akkor a végleges határidő nem a tervezőkön fog múlni, derül ki abból, amit Fábiánkovits Ferenc, a Mestervonal Kft. vezetőtervezője az üggyel kapcsolatban lapunknak elmondott. Szerinte alaptalan az a megállapítás, hogy a tervek hiánya hátráltatja a munkát, a lemaradás inkább a kivitelezés egyéb ütemeiből adódhat. A kivitelező kéréseit a tervezőiroda mára pótolja. De nem arról van szó, hogy hiányoznak a tervek – nyomatékosította Fábiánkovits Ferenc – , hanem folyamatosan módosításokra szorulnak. Egyébként meg – tette még hozzá a vezetőtervező – a Stettin a Phare szerint nem is hivatkozhatna tervhiányra, a szerződés értelmében ugyanis a beruházás egészéért felelős.
– Nagyon csalódott vagyok – tette hozzá a történtekhez Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője. – Arra számítottunk, hogy augusztus végén a soproniak birtokukba vehetik az épületet. Most minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy a beruházás időben elkészüljön és „ ne temesse maga alá a Pro Kultúra kht.-t " .

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírhelyet és alapfalakat találtak

Régészeti feltáró munka kezdődött el néhány nappal ezelőtt Fertőszéplakon, a katolikus templomnál.… Tovább olvasom