Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Felmondott Darvasi Ilona színigazgató Sopronban

Felmondott Darvasi Ilona, a soproni Petőfi Színház színidirektora, aki a 2007/8-as évadtól vezette a társulatot.
Döntése okait nem kívánta részletezni, de annyit elárult: ha Huszti Péter Kossuth-díjas művésszel, művészeti tanácsadóval nem hosszabbított szerződést a színházat fenntagrtó Pro Kultúra Sopron, akkor őrá sincs szükség.

Darvasi Ilona 2007/8-as évadtól vezette a társulatot.
Darvasi Ilona 2007/8-as évadtól vezette a társulatot.


Annyit tudhatunk, hogy az idei évad hátralévő színházi estéi gond nélkül lemennek.

A városházán megerősítették a színházigazgató felmondásával kapcsolatos információt. Kuslics Balázs sajtófőnök érdeklődésünkre elmondta, a színházzal és a Pro Kultúra Sopronnal kapcsolatos kérdéseket a városvezetés a közgyűlés elé fogja terjeszteni.


Előzmények:

Darvasi Ilona 2007-ben vette át a soproni Petőfi Színház veztését.

2007-ben Új igazgató, új szemlélet címmel írtunk Darvasi Ilona érkezéséről.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. elcsé 2012. március 27. 12:57
  „Azért az sokat elmond a dolgokról, h a Színház Világnapján nincs előadás(a honlap szerint)a Petőfi színházban.”
 • 42. kisskaktusz 2012. március 26. 23:03
  „Huszti Péterre régóta felnézek, darabjai mindig nagy hatással voltak rám, inspiráltak. Épp ezért, kifejezni nem tudom, hogy mennyire fáj nekem ez a dolog. Egyszerűen nem tudom felfogni, nem értem, hogy miért pont ő "nem kell" a soproni színházba. Darvasi Ilona döntését teljes mértékben megértem. Valószínű, én is így tettem volna a helyében. Én további sikereket kívánok a két művésznek. Remélem, hogy bekerülnek egy olyan társulatba, ahol megbecsülik őket. Én köszönöm szépen az eddigi élményeket, tapasztalatokat és varázst, amit kaptam.
  L/18”
 • 41. látó 2012. március 25. 19:12
  „Most hogy Sopron csődbe ment..nem maradt más ,mint hogy Orbán "cimborája" megfinanszírozza a várost, miután 2008-ban extraprofittal kivonult a város finanszírozásából ideje visszatérni..mi meg fizethetünk, mint a katonatiszt!”
 • 40. Frenk1 2012. március 25. 11:08
  „A show mással, tehetségesebbel vagy tehetségtelenebbel folytatódik.”
 • 39. reális 2012. március 24. 14:46
  „Majd jön más , ez nem okozhat gondot a városnak.Felesleges ezért személyeskedni, embereket minősíteni.”
 • 38. S.Soproni 2012. március 24. 07:48
  „Most aztán máshonnan kell értesülnünk a kalapdivatról!
  Tragikomédia !?”
 • 37. Frenk1 2012. március 24. 05:45
  „Mi történt a Prokultúrában? Mi történt a színházban? Miért rúgták ki Husztit? Miért mondott fel Darvasi? Miért? Miért? Miért?”
 • 36. RábaViktor 2012. március 23. 23:06
  „Kuvasz!
  Az a baj, hogy Sopronban ilyenek is élnek mint te! A te fajtáddal azonosítják a többi született sopronit is, így aztán persze, hogy büszkén vallom én győri vagyok csak egy jó pár éve itt élek. Talán neked kéne elköltözni innen, de jó messzire, ahol nincs internet, hogy ne tudjál hülyeségekkel másokat megsérteni!”
 • 35. Ikvafalvy 2012. március 23. 22:07
  „#30 mokus! Jaa a 70-ivek,a VAASFUGGONNY! Haa,in vigyaztam rad,iigazz kalasnyikoval a vaallamon!!! Ott voltam diak es utanna hataror!
  Jo balhii voot! Szip egy varos!”
 • 34. Ikvafalvy 2012. március 23. 21:57
  „Oedenburger,haa e naggyon joo,ollan mint a Hunburger!”
 • 33. bogote 2012. március 23. 18:40
  „30mokus. igazad van de mikó még van. 26 lincsi. ő nem beképzelt díva talány irigyled mert csinosabb nálad!”
 • 32. modernsopron 2012. március 23. 17:29
  „Na végre egy döntés!
  Mióta Nyerges Ferenc irányítja a Pro Kultúra, nincsenek színvonalas produkciók, koncertek, kultúrárlis rendezvények a városban. El van maradva Sopron más magyar (és természetesen a szomszédos osztrák régiók)-hoz képest.
  Amikor Szilágyi Tibor még színházigazgató volt, sokkal jobb produkciók lehetett látni a Petöfiben, azóta unalmas, múlt-idö idézö darabak játszották, amelyek talán a nyugdíjas nénik és bácsik vonzanak a színházba. Aki Sopronban németül beszél,régen a bécsi színházakba jár megint (mint 100 évvel ezelött), az értelmiségiek inkább a pesti teátrumokba járnak. A turistáknak viszont nincs semmi vonzó a soproni színházba.
  Hihetetlen, hogy Sopron nem Ausztria felé is reklámozik maga mint kultúrváros, és olyan kínalat hoz létre, amivel a bécsi vagy burgenlandi magyarok is lehetne ide vonzani.... csak kultúra, ami a mostani politika értékrend (azaz nacionalista, múltra idézö, konzervatív) érték-rendet szólgálja, nem lehet fenntartani kultúrális intézmények egy olyan kis vidéki városban mint Sopronban! A fiatalok meg elvándorolnak innen, ha nincsen korszerü színház, kultúrális müsor!
  Egyszer olvastam, hogy a Pro Kultúra 800 Mio. Ft. az éves költségvetése. Ezzel a pénzzel nem lehetne valami szupi-dupi magyar és világsztárok idehozni a városban, valaki amiért máshonnan is ide látogatják?! Ezt csinálják a szegediek, az egriek, a pécsiek, miskolciak.... A Petöfi színház városunk egyik legszebb épülete, nem lehetne ezt jobban kihasználni - ott minden nap kellenének rendezvényeket lenniük, müsorok, gála-estek, koncertek !!!!
  Akár Budapeströl és Bécsböl is ide jönnének, ha csak lenne valami !!!!”
 • 31. Mankapunka 2012. március 23. 16:02
  „mokus

  Mitől féltek a játszótéren a gyerekeid?? Elviszik katonának,mert olyan rossz közbiztonság??”
 • 30. mokus 2012. március 23. 14:58
  „20. Rába Viktornak.
  Amíg Sopronba csak szigorú ellenőrzéssel lehetett bejönni, nem volt ennyi bűncselekmén. Én a 70-es években voltam gyerek, de a szüleim nyugodtan engedtek ki a játszótérre játszani. Én ezt a gyerekeimmel már nem tudom megtenni. Egyébként gyerekkoromabn, sőt ifjúkoromban is nagyon színvonalas színházi előadások voltak a Petőfi színházban. Évtizedekig bérletes voltam. Most nem különösebben vonzanak a színházi előadások. Mióta Mikó nincs, ...-t sem érnek.”
 • 29. mediator 2012. március 23. 14:37
  „Ha a jó utat akarjuk járni, oda kell visszatérni, ahol letértünk róla... Nevezetesen, amikor a szockók eltávolították a színház éléről az érvényes szerződéssel rendelkező Valló Pétert csak azért, hogy Walter papa cimbi haverjának Szilágyi Tibinek meglegyen a színidirektori állása, na, akkor tértünk le a helyes útról, és azóta vagyunk lejtmenetben...
  Meg kellene követni a Vallót, és gyorsan visszahívni, Ő igazi SZÍNHÁZAT csinált...”
 • 28. Kuvasz 2012. március 23. 14:26
  „RábaViktor!!!

  Jobb lenne, ha győri maradtál volna, de még van lehetőséged visszamenni, nem bánjuk.”
 • 27. Kuvasz 2012. március 23. 14:24
  „Ha nincs önálló társulat - mint azt korábban Nyerges úr nyilatkozta - akkor nem kell sem művészeti vezető, sem igazgató. Reméljük ez a lemondás egy bizonyos férfi szereplő ritkább fellépését is jelenteni fogja.
  Nem kell ide sem eper, sem szamóca, Mikó Pista, vagy Szilágyi Tibor kell. akkor dübörgött a színház, most halódik, elég ha csak arra a szörnyű Liszt béli orfeum kabaréra gondolunk.”
 • 26. Lincsi 2012. március 23. 13:57
  „Végre....Amióta itt volt, csak hanyatlott a színház. Mikó idejében még sokkal színvonalasabb volt,és csak süllyedt lefelé.
  A kalapjaival többet foglalkozott mint a színészeivel. Beképzelt dívát játszott, még a civil életben is.”
 • 25. S.opron 2012. március 23. 13:55
  „20. Rábaviktor
  Örülök is, hogy visszajött. Nem igazán érdekel, hogy pesti vagy nem.”
 • 24. amalfi 2012. március 23. 13:40
  „Kell a hely Szamócának?”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágos Sopron - Az összefogás sikert eredményez

Sokan vannak, akiknek fontos Sopron szép, virágos környezete. Tovább olvasom