Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Félmilliós segítség Nyerséknek

Félmillió forintos segítséget nyújtott a Jóakarat hídján keresztül a lövői székhelyű Roto kft. a Nyers családnak. Ezzel apa és fia kikerült az anyagiak szorításából. A fiatal édesanya gyógyulása egyre látványosabb, fél évvel a súlyos agyvérzések és műtét után már kommunikálni tud szeretteivel.

– Nagyon jókor jött a segítség, mert már kifogytunk a tartalékainkból és bizony gyűltek a kifizetetlen számlák – mondja hálásan Nyers Balázs. A fiatal édesapa egyedül maradt kisfiával, a kétéves Fábióval, amikor júliusban párja, Nagy Csilla súlyos agyvérzést kapott és az életmentő műtétek után sokáig kétséges volt a felépülése. Balázs a munkáját is elvesztette, pénzét és mind

en energiáját kisgyermeke gondozása és párja látogatása kötötte le. (Nyersékről először szeptember 26-án jelent meg írás A gyógyulásban bízik az apa és fia címmel, de a Kisalföld napilap azóta is nyomon követi sorsukat.)

A cikk nyomán sok jó szándékú segítséget kaptak és a fiatalembernek sikerült elhelyezkednie, ma már a Sopronkőhida Büntetésvégrehajtási Intézet munkatársa. A legnagyobb támogatás viszont a Lapcom Média Alapítványon, a Jóakarat hídján keresztül a lövői Roto Elzettől érkezett.

Nyers Balázs és Fábió a segítségnek hála rendezni tudták anyagi helyzetüket és hazavárják a Budapesten gyógyuló édesanyát, Csillát.
Nyers Balázs és Fábió a segítségnek hála rendezni tudták anyagi helyzetüket és hazavárják a Budapesten gyógyuló édesanyát, Csillát.


– A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. – Richard Binder ügyvezető igazgató jóvoltából – ötszázezer forinttal támogatta a Nyers családot. A cég vezetése és munkatársai mielőbbi felépülést kívánnak az édesanyának, családjának pedig kellő erőt és kitartást ebben az embert próbáló időszakban – mondták el a cégnél.

Ezt a segítséget a lövői vállalat mellett egy fiatal, kétgyermekes anyukának is köszönhetik Nyersék. Zoltay Edinát régi barátság fűzi Csillához és Balázshoz, s ő volt az, aki a Kisalföld figyelmébe ajánlotta a családot, majd a megjelent cikket mellékelve szívhez szóló levélben fordult segítségért a céghez.

A támogatásból Balázs téli ruhát és kiscsizmát vásárolt Fábiónak, kifizette a felgyülemlett számlákat. – Nagyon sok helye van most a pénznek, hiszen Csilla Budapesten van, s én igyekszem hetente kétszer meglátogatni. Sokba kerül az utazás és mindaz, ami az ő gyógyulásához még kell. Most már biztatnak az orvosok, a héten kiveszik a gégekanült, s ezzel megszabadul az utolsó segédeszköztől is.

Már képes kommunikálni, válaszol a kérdéseimre, ami az első hónapok kómaszerű állapotához képest fantasztikus javulás. Féléves fekvés után néhány napja már az ágy szélére is ki tudják ültetni – meséli örömmel a fiatal apuka, aki nem győz hálálkodni a sok segítségért. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harka a skanzenben

Élet költözik november 9-én a szentendrei skanzen harkai házába. A faluból több mint százan utaznak fel a tájházba. Tovább olvasom