Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Félmilliós műszerrel gazdagodtak

A soproni Erzsébet-kórház gyermekosztálya ultrahangos gyógyszerporlasztó és hidegpárásító berendezéssel gyarapodott.
A soproni Erzsébet-kórház gyermekosztálya ultrahangos gyógyszerporlasztó és hidegpárásító berendezéssel gyarapodott az Együtt az Egészségünkért Alapítvány jóvoltából. Az orvosi műszert ma már üzembe is helyezik.

– Alapítványunk négy éve munkálkodik azon, hogy társadalmi segítséggel, cégek és vállalkozók támogatásával különböző orvosi műszereket, berendezéseket vásároljon a kórházi gyermekosztályok részére. Sopronban ez az első ajándékunk, jövő tavasszal hozzuk a következő hasonló berendezést – mondta az átadáskor Lendvay Judit, az Együtt az Egészségünkért Alapítvány szóvivője.

A közel félmillió forint értékű berendezést dr. Tóth Péter osztályvezető főorvos köszönte meg a gyermekek és az osztály munkatársai nevében. Érdeklődésünkre elmondta: az ultrahangos gyógyszerporlasztó az asztmás gyermekek számára, a hidegpárásító készülék a gégehurutos apróságok kezelésekor tesz jó szolgálatot. Az osztálynak különben van két ilyen jellegű műszere, de egyre többször elromlanak. Pótlásukra érkezett a mostani, s kapják tavasszal a következő gépet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Magyarország tanulhatna Ausztriától''

Gazdasági szempontból Ausztria–Magyarország 3–1, de ami különösen fájó, a különbség nem csökken – mondta Paul Lendvai, az Európa-szerte ismert politikai elemző. Az osztrák rádió egykori főintendánsa Bécsben adott interjút munkatársunknak. – Lendvai úr, mi a véleménye a magyar belpolitikai helyzetről, hiszen ön figyelemmel kíséri a magyarországi történéseket is - kérdeztük elsőként. Tovább olvasom