Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Félmilliós könyvcsomag az egyetemnek

Sopron - Összesen közel másfél millió forintos könyvcsomaggal gazdagodott három oktatási intézmény – közte a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) – a Beugró című műsor szereplői és az Akadémiai Kiadó
jóvoltából.

Ötszázhatvanezer forint értékű könyveket – lexikonokat, szótárakat, szakmai és szépirodalmat – vehetett át Budapesten dr. Merényi Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára. Az előzményekről elmondta: a Beugró című tévéműsort arra érdemesítette az Akadémiai Kiadó, hogy anyagilag is támogassa a produkciót. Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter és Novák Péter azonban nagyvonalúan járt el: az Akadémiai Kiadót arra kérték, hogy a nekik szánt összeggel három iskolát támogasson.

A Beugró sorsolásán a budapesti Eötvös József Gimnázium, a Nyíregyházi Főiskola és a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem lett a legszerencsésebb. Dr. Merényi Mária elmondta még: a könyveket a soproni egyetemi központi könyvtárban helyezik el. A bibliotéka nyitott intézmény, így azt nemcsak az egyetemisták látogathatják, hanem 14 éven felül bárki beiratkozhat.

Dr. Merényi Mária: Értékes kötetekkel gazdagodott az egyetemi könyvtár
Dr. Merényi Mária: Értékes kötetekkel gazdagodott az egyetemi könyvtár

Az elismerés kapcsán Rudolf Péter elmondta: „A Beugró olyan sikertörténet, ami ritkán adódik egy színész életében. A szakma is szereti, a közönség is, nemre, korra való tekintet nélkül. Ez a népszerűség, az ebből nyert energia lehetőséget ad arra, hogy azt továbbadjuk egy-egy ilyen pozitív kezdeményezés által. A mai gazdasági helyzetben pedig melyik iskolának, melyik diáknak ne jönne jól egy kis segítség?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a soproni gyógyszerészeket

Budapest–Sopron - Gyógyszerészek munkáját, köztük több soproniét is elismerték a XI. Magyar… Tovább olvasom