Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Félmilliárd forint támogatás az NYME-nek

A forrást az egyetem szombathelyi duális gépészmérnökképzésére, a soproni Talentum Műhelynek a tudományért és a tehetségekért indított programjára fordítják.


Az egész nyugat-dunántúli régió számára meghatározó jelentőségű felsőoktatási fejlesztések valósulhatnak meg abból a több mint félmilliárd forintnyi pályázati támogatásból, amelyet az Új Széchenyi Terv keretében kapott a Nyugat-magyarországi Egyetem.

Faragó Sándor rektor és Dinnyés Álmos kancellár közös közleményében régiós pályázati sikernek nevezte a projektek támogatását, amelynek köszönhetően, a Társadalmi Megújulás Operatív Program révén a szombathelyi duális gépészmérnökképzésre csaknem 385 millió forintot, míg a soproni program megvalósítására több mint 155 millió forintot fordíthat az egyetem.

Kiemelték, hogy a duális képzés a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával szoros együttműködésben valósul meg.

A szombathelyi program feladata, hogy a Nyugat-Pannon térség gazdasági szereplőinek elvárásaihoz, a térség társadalmi céljaihoz igazodva megteremtse a szombathelyi gépészmérnöki képzés területén a duális képzési rendszer alapjait - írták.

Hozzátették: a projektet elsősorban az indokolja, hogy a térségben megjelenő gépipari, autóipari gyártókapacitás vonzza az emberi erőforrásokat.

A soproni program a 2011 és 2013 között megvalósult Talentum tehetséggondozó rendszer szakmai folytatása. A cél, hogy az egyetemen minőségi tudományos utánpótlás-nevelés valósuljon meg, amellyel később kutatóbázissá válhat a felsőoktatási intézmény.

Ennek érdekében összehangoltan fejlesztik a doktori iskolák, a szakmai műhelyek, a tudományos diákköri konferenciák és a szakkollégiumok munkáit, hogy a tehetséges hallgatók egyénileg bővíthessék tudásukat. Emellett egy ösztöndíjprogram segítségével biztosítani szeretnék, hogy elért eredményeiket be is mutathassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelképesen lezárta a határt Burgenlandnál az osztrák szélsőjobboldali párt

Az Osztrák Szabadságpárt a határellenőrzés visszaállítása mellett tartott tüntetést, alig néhány méterre a magyar határtáblától. Tovább olvasom