Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Félmilliárd forint a falvaknak

Kistérség - A Sopron–Fertőd kistérség 39 településéről összesen 35 pályázat érkezett az Alpokalja–Ikva Mente Leader Egyesület pályázataira. Az igényelt forrás összege meghaladja a négyszázmillió forintot.
Az Alpokalja–Ikva Mente Leader Egyesület jövő hét eleji ülésén már összegzi és pontozza a falumegújítási, vidékiörökség-megőrzési, mikrovállalkozás-fejlesztési és turizmusfejlesztési pályázatokra érkezett támogatási kérelmeket. Legtöbb pályázatot – tizenkettőt – a mikrovállalkozás-fejlesztés intézkedésre nyújtottak be. Turizmusfejlesztési intézkedésre kilenc, falumegújításra és vidéki örökség megőrzése intézkedésekre hét-hét kérelem érkezett a fertőszentmiklósi székhellyel működő munkaszervezethez. Az igényelt pénz meghaladja a négyszázmillió forintot, az önrésszel együtt pedig hatszázmillió forintos beruházások kezdődhetnek el a térségben.

– A Leader-program lényege, hogy a tagok döntik el, mire fordítanak pénzt – mondta el a Kisalföldnek Páliné Keller Csilla, az egyesület munkaszervezetének vezetője. – Ez a forma már csak azért is előnyös, mert helyben jobban tudják, hogy hol van a legnagyobb szükség a pluszforrásokra. Akik most nem nyújtották be projekttervüket, azok májusban és októberben ismét próbálkozhatnak. Az egyesület pályázatíró szemináriumokat, továbbképzéseket szervez az önkormányzatok, a civilek, a vállalkozók számára. A képzések ingyenesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobb helyre költöznek a józsefesek

Sopron - Költöznek a gyerekek a megyei gyermekvédelmi központ József Attila utcai épületéből, miután… Tovább olvasom