Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Felmérték a játszóterek állapotát

A szünidő kezdetére kijavítják a játszóterek hibáit, rendbe teszik környezetüket, éppúgy, mint a közösségi sportpályákét. Így döntött a játszótérkommandó a tegnapi helyszíni bejárást követően.

A zöldkommandót követően tegnap újabb alakult Sopronban. Ezúttal a játszóterek és a sportpályák (grundok) állapotát mérték fel Simon István alpolgármester és a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, dr. Komornoki László vezetésével a városüzemeltetési szakemberek. A bejárás résztvevői a helyszíneken szereztek közvetlen tapasztalatokat arról, hogy milyen teendők várnak rájuk a szünidő kezdetéig annak érdekében, hogy a nyári hónapokban a gyerekek biztonságos körülmények között játszhassanak, sportolhassanak.

– Az állapotfelmérést követően a szünidő kezdetéig kell elvégeznie a holding városüzemeltetési divíziójának a munkálatokat – mondta Simon István alpolgármester. – A szükséges források rendelkezésünkre állnak. Fontosnak tartjuk, hogy a játszóterek mellett vagy környékén lévő sportpályák, sporteszközök is rendben legyenek a szünidőre, és ha szükséges, megnyitjuk a fiatalok előtt a „zárt" sporttelepeket is, így például az iskolák sportpályáit – tette hozzá Simon István.

A városban harminc játszótér van az önkormányzat kezelésében. Ezek fele már megfelel az uniós szabványoknak, a többit folyamatosan újítják fel. A bejárás során kiderült, az Erzsébet-kertben kisebb munkálatokra van szükség, hogy még szebb legyen. Készül a város új turisztikai koncepciója, ennek részeként információs táblákat helyeznek ki, hogy például a Lövérekben könnyebben megtalálhatóak legyenek a fontos kiránduló célpontok.

Horváth Ferenc

Várják a telefonokat

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetője, Kuti Krisztán a 99/515-228-as telefonszámon várja a játszóterekkel, sportpályákkal kapcsolatos lakossági észrevételeket, bejelentéseket, amelyekre azonnal reagálnak a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az egyetemtől, a várostól

A selmeci hagyományok jegyében búcsúzott az egyetemtől és Soprontól 237 valétáló szombaton. A Fő téren Fodor Tamás polgármester bocsátotta útjára a diploma megszerzése előtt álló végzős hallgatókat. A Nyugat-Magyarországi Egyetem karain idén 237 hallgató diplomázik. Tovább olvasom